Her er en af grundene til at kvinder, lever længst

Danske mænd lever 3-13 år kortere end danske kvinder. De bliver også mere alvorligt syge. Blandt andet fordi, de opdager det for sent

Sunde Mænd, Skive

Det halter med mændenes levealder i forhold til kvindernes.
Lægen besøger mange mænd kun i nødstilfælde, hvis de altså overhovedet opdager, de er syge.
Derfor inviterer Ældresagen og Skive Kommune hvert år mænd over 60 år til arrangementet "Mændenes dag".

Her er der fokus på mænds sundhed. Undersøgelser viser nemlig, at danske mænd lever 3-13 år kortere end danske kvinder. Mænd er også mere ramt af alvorlige sygdomme. Det skyldes blandt andet, at mænd opdager deres sygdomme for sent.

- Jeg har ikke haft mandeinfluenza endnu, siger Torben Sørensen fra Balling og griner. Han er en af de mænd over 60 år, der har valgt at få tjekket helbredet. Og han bliver suppleret af Erik Kuhr Sørensen fra samme by.

- Vi går jo ikke til læge, bare fordi vi er forkølede. Der skal være en eller anden grund til det. For eksempel, at vi har det rigtig dårligt, mener Erik Kuhr Sørensen.

Til "Mændenes dag" i år, målte medarbejdere fra Sundhedscenter Skive blandt andet de fremmødtes lungefunktion, ligesom de udsatte dem for en fysisk test. Der var også en diætist, en sundhedskonsulent og en repræsentant fra Rusmiddelcentret.

Det var tredje gang, der blev arrangeret Mændenes dag i Skive  og det er meningen, at det skal fortsætte. Arangementet blev holdt 21. marts.

4:34