Her er den døde ulv: Blev dræbt af et enkelt skud

Den vestjyske ulv blev tirsdag undersøgt på Veterinærinstituttet DTU, hvor dyrlægerne skal hjælpe politiet med at sikre tekniske spor.

Den døde ulv er en tæve på 32 kilo, fortæller dyrlæge Mariann Chriél.
Den døde ulv er en tæve på 32 kilo, fortæller dyrlæge Mariann Chriél.
Foto: TV 2

Den ulv, der mandag eftermiddag blev skudt og dræbt i et skovområde ved Troldtoftvej mellem Ulfborg og Ørnhøj, blev ramt af et enkelt skud. 

Det viste tirsdagens undersøgelse af ulven på Veterinærinstituttet DTU på Frederiksberg i København. 

Midt- og Vestjyllands Politi har fortalt, at den person, der skød ulven, affyrede mere end et skud, men der var altså kun et enkelt projektil, der ramte.

Mariann Chriél, der er dyrlæge og chefkonsulent ved Veterinærinstituttet, fortæller, at skuddet er gået lige igennem ulven. Samtidig er der fundet splinter fra projektilet i maven.

Ulvens alder er endnu ikke fastlagt, men Chriél fortæller, at der er tale om en tæve på 32 kilo, som er i en "passende foderstand".

- Den er, som den skal være, når den skal leve i naturen og gå efter sin egen mad. Den har fået nogle skrammer i betrækket. Den har haft nogle uoverensstemmelser eller måske lege, som er blevet noget hårdhændet. Der er nogle sår og skader på skindet, men ikke noget invaliderende, så det er kun overfladiske skrammer, fortæller hun.

Skal sikre tekniske spor

Selve obduktionen finder først sted onsdag. Undersøgelserne skal hjælpe politiet med at sikre tekniske spor, og dyrlægerne benytter samtidig lejligheden til at undersøge sundhedstilstanden hos den dræbte ulv. Blandt andet er de interesserede i, hvilke parasitter den har båret.

Instituttet har en gang tidligere obduceret en ulv. Det skete, da en ulv i 2012 blev fundet død i Nationalpark Thy.

Skindet fra ulven skal formentlig udstilles på et zoologisk museum.

En 66-årig mand er sigtet for at skyde og dræbe ulven på Troldtoftvej mellem Ulfborg og Ørnhøj. Han nægter sig skyldig, men er nu sigtet for at overtræde jagtloven. Politiet har beslaglagt hans bil og flere jagtvåben, som nu skal undersøges nærmere. 

1:43
Dyrlæge Marinn Chriél fortæller her om den dræbte ulv.

 

 

 

7:47