Her er de største historier fra 2018

Vi er nået vidt omkring på tvmidtvest.dk i løbet af året. Her kan du se eller gense nogle af de største øjeblikke.

Vittigheder fortalt af Bent Bro, en død ulv og fortællingen om eneboeren Guf er blandt årets største historier på tvmidtvest.dk
Vittigheder fortalt af Bent Bro, en død ulv og fortællingen om eneboeren Guf er blandt årets største historier på tvmidtvest.dk
Foto: TV MIDTVEST

2018 nærmer sig med hastige skridt sin afslutning, så det er nærliggende at kigge tilbage på, hvad året har budt på.

Der har været både sjove, alvorlige og fascinerende historier på tvmidtvest.dk i løbet af 2018. Her får du et gensyn med fem af de største historier fra året, der næsten er gået.

5 - Lastbilchauffører sidder alt for længe bag rattet

I år kunne TV MIDTVEST dokumentere, at nogle lastbilchauffører kører langt ud over grænserne for, hvad der er lovligt og forsvarligt - faktisk sad de chauffører, vi overvågede, helt op til 59 timer i træk bag rattet.

Afsløringen skabte vrede hos blandt andre fagforbundet 3F. De systematiske overtrædelser af hviletiderne fik folk til tasterne på Facebook, og de skabte også politisk røre, hvor sagen endte på transportministerens bord.

Alle afsløringerne kan du læse i artiklen her, og nedenfor kan se se udsendelsen.

13:04
En chauffør bryder loven og kører 59 timer i træk uden ordentlig søvn. Hvordan kan det ske?

4 - Farjokes fra landsdelen

I april satte TV MIDTVEST jagten ind på at finde landsdelens bedste vittigheder. På Facebook kvitterede næsten 600 vittige midt- og vestjyder med vandede vitser og sjove kommentarer, og de bedste af dem blev indlæst af Tørfisk-forsanger Bent Bro.

Den vittige video er blevet set over halvanden million gange på Facebook, og også på tvmidtvest.dk var de halvdårlige jokes en succes.

Artiklen kan du læse her, og videoen med Bent Bros underspillede levering af farvittighederne kan du se nedenfor.

1:07
Her kan du høre Tørfisk-forsanger Bent Bro fortælle nogle af de bedste vittigheder fra Midt- og Vestjylland.
Foto: Mass Lisby, TV MIDTVEST

3 - Ulv skudt og dræbt i Ulfborg

Den 16. april blev en skelsættende dag i historien om ulvens tilbagevenden til Danmark. Det blev dagen, hvor en mand skød en ulv på en mark øst for Ulfborg. Dagen efter gik politiet ud med historien, og vi skrev denne artikel.

En mand blev anholdt, og senere dukkede en video op af selve ulvedrabet. Den kan du se her. De efterfølgende måneder bød på stor debat om de danske ulve både i Midt- og Vestjylland, men i høj grad også på landsplan.

Den konkrete sag om ulven, der i april blev skudt og dræbt, fik sin afslutning i september. Her blev manden idømt 40 dages betinget fængsel, og samtidig blev hans riffel konfiskeret. Han fik dog lov til at beholde sit jagttegn.

Du kan gense vores dækning af ulvedrabet fra den 17. april lige her:

7:47
Den 17. april kunne vi fortælle, at en hunulv var blevet dræbt på en mark ved Ulfborg.

2 - Jordskælv ryster Midt- og Vestjylland

Nogle mærkede det mere end andre, men faktum er, at et jordskælv ramte vores landsdel den 16. september. I første omgang blev det meldt ud, at jordskælvet målte 3,4 på Richterskalaen, men det blev senere opjusteret til 3,5.

Epicenteret var en smule øst for Holstebro, men det blev følt så langt væk som Thisted. En familie i Skjern oplevede, at ruderne stod og dirrede, mens rystelserne stod på.

- Det er lidt skrækindjagende, men det er også lidt spændende at tænke på, at det var et jordskælv. Det var ikke den fornemmelse, vi havde, da det var her, men hvad det ellers skulle være, vidste vi jo ikke, fortalte Majken Hindbo Hansen. Hele artiklen om hendes oplevelse kan du læse her.

Også en hobby-seismolog fra Tjørring fik sig en stor oplevelse. Han havde nærmest håbet på, at der ville komme et jordskælv, som hans udstyr kunne måle. Det kan du læse om her.

Hele historien om jordskælvet kan du se i klippet lige her:

4:43
Et jordskælv, der målte 3,4 på richterskalaen, ramte 16. september Midt- og Vestjylland. Her er vores udsendelse fra den dag.
Foto: Charlotte Hansen, TV MIDTVEST

1 - Eneboeren Guf gør indtryk

I ni år fulgte TV MIDTVEST eneboeren Guf og hans fascinerende liv i skoven. Guf døde desværre i december i år, men han nåede lige at opleve den overstrømmende modtagelse af TV 2-dokumentaren om hans liv, "Da Guf gik i skoven".

Majbrit Bach fra TV MIDTVEST, der står bag dokumentaren, fortæller her om, hvordan Guf blandt andet har fået hende til at spise grævling - og hvordan det at følge ham på mange måder har været mere end en normal opgave.

Guf nåede at bo 38 år alene i en skov syd for Skive. Det ene svigt efter det andet fik Steen Ingolf Gad Østerby - bedre kendt som Guf - til at vælge en tilværelse væk fra resten af samfundet.

Paradoksalt nok valgte resten af samfundet i Gufs sidste tid at engagere sig voldsomt meget i hans ensomme liv, og på Facebook har tusindevis af danskere givet udtryk for deres beundring af ham. Også i lokalsamfundet gjorde Guf indtryk. Det kan du se mere om her:

5:08
Det strømmer ind med kommentarer på Facebook efter eneboeren Gufs død. Hans fantastiske historie gør et stort indtryk.

Det var fem af de største historier fra året der gik på tvmidtvest.dk. Har du ikke fået nok, kan du spole et år længere tilbage til 2017. Her var det blandt andet en iørefaldende sang om tarteletter og en gribende historie om en udvist pige, der fik jer til at læse med. Du kan gense højdepunkterne fra sidste år her: