Her er de bedste - og de dårligste

Landsdelens ungdomsuddannelser er flere steder helt i top, når det kommer til elevernes karakterer, men de er også at finde på listen over dem med bundkarakterer.

undervisning.jpg

Der er himmelvid forskel på, hvor godt eleverne klarer sig på landsdelens ungdomsuddannelser.

Undervisningsministeriet offentliggør i dag en rangliste over landets gymnasier, handelsgymnasier og tekniske skoler. Den er lavet på baggrund af eksamensresultaterne for 2010.

Top og bund er naboer

Set med midt- og vestjyske øjne er det mest iøjnefaldende i undersøgelsen, at indenfor en radius af 20 km findes både den skole med det højeste, og den med det laveste eksamensgennemsnit på HHX. For mens Struer Statsgymnasium kan bryste sig af en absolut topplacering med en gennemsnit på 7,37 så skraber Lemvig Handelsskole bunden med et gennemsnit på 5,37.

Endnu en bundskraber

Også på opgørelsen over HTX-skoler, findes der en top og bundskraber i det midt- og vestjyske. Her lander Uddannelsescenter Ringkøbing-Skjern på en 3. plads med et gennemsnit på 7,06, mens Skive Tekniske Skole ligger helt i bund med et snit på 5,37. Og blandt de almene gymnasieuddannelser STX ligger Herning HF & VUC og roder på en tredjesidste plads.

Se den samlede liste over resultaterne her

Se top fem over de forskellige uddannelser her

Se det samlede resultat her

Blandt de højest rangerede HF-uddannelser ligger Læreruddannelsen i Nørre Nissum - VIA UC, med et snit på 6,80.

Alm. gymnasium scorer højest

Samlet set er det fortsat de studerende på STX - det almene gymnasium, som får de højeste karakterer. Her scorer de i gennemsnit 6,9 mens de på HF i gennemsnit får 5,9. Derudover viser kortlægningen også, at drengene får lavere karakterer end pigerne.

 

1:35
HHX uddannelsen i Struer er Danmarks bedste, mens Lemvig Handelsskole ligger helt i bunden. Undervisningsministeriet har lavet en ranglist ud fra karaktergennemsnit.

Se livedebat mellem undervisningsminister Troels Lund Poulsen og Rektorforeningens formand Jens Boe Nielsen: