Her er de bedst til vejledning

Ungdommens Uddannelsesvejledning på Mors er blevet kåret som landets bedste. Det er blandt andet en dusørordning, hvor de unge får økonomisk støtte til praktikker, der har givet titlen.

Morsoe Kommune Raadhus.jpg

Det er vigtigt at blive vejledt ordentligt, når valget omkring uddannelse skal træffes. Og det sted i landet, der er bedst vejledning, er på Mors.

- Med vores Fleks-ordning kan vi sørge for, at de unge får individuelle tilbud, hvor skoleskemaet skræddersyes til den enkelte med brobygnings- og praktikforløb i tillæg til den ordinære undervisning, hvilket er med til at styrke de unges netværk og sociale relationer, siger Ellen Phillipsen Dahl, der er formand for Beskæftigelses- og Erhvervsudvalget i Morsø kommune, til TV2/Nord.

Nogle af de børn og unge, der skal drage nytte af for eksempel en dusørordning, kommer fra familier, hvor uddannelser er unormalt. Derfor kan det være svært at komme videre i uddannelse, og her kan UU Mors være en stor hjælp.

- Vi vil gerne anerkende og motivere de unge ved at give en konkret dusør, så det eksempelvis ikke er de økonomiske omstændigheder, der forhindrer de unge i at tage en uddannelse, siger Ellen Phillipsen Dahl.