Her bliver der solgt flest huse i Midtjylland

Silkeborg og Herning har tilsammen lukket 994 hushandler i 2017. Det er nok til at ligge godt placeret på top 10-listen over flest boligsalg i Danmark.

Bolig
Foto: Martin Ballund / Scanpix

Hussalget går forrygende i Silkeborg og Herning.

Det fremgår af en top 10-liste over boligsalg i Danmark, som boligsiden.dk har udarbejdet.

Listen viser, at der i Silkeborg er blevet solgt næstflest huse på landsplan i 2017 (580), mens Herning har lukket aftaler med 414 huskøbere.

Sådan ser top 10-listen over byer med flest boligsalg ud for 2017.
Sådan ser top 10-listen over byer med flest boligsalg ud for 2017.
Foto: boligsiden.dk

- Ser man på de tre bedst sælgende postnumre på listen, ser vi en tendens, vi har set længe. Kommunerne rundt om byer som København og Aarhus er i vækst. Priserne i de store byer er steget så meget, at det er blevet interessant for folk at søge væk for at få mere for pengene, siger kommunikationsdirektør hos Boligsiden, Birgit Daetz.

Silkeborg har størst fremgang

I Silkeborg kan man notere sig den største fremgang med 57 flere salg i 2017 end i 2016. Dermed henviser den midtjyske by Roskilde til listens tredjeplads.

Det er dog ikke kun i Silkeborg, det går godt i boligbranchen. Det gør det også på landsplan, hvor tendensen har bredt sig. Faktisk har samtlige regioner i Danmark ifølge Boligsiden mærket en fremgang på 10 procent.

- Stigningen er størst i Region Midtjylland og Region Sjælland, men generelt er de opadgående kurver nået ud i alle afkroge af landet, og de tre andre regioner er ikke langt efter.

- Den helt store overskrift for 2017 er, at vi ser mere aktivitet længere væk fra de store byer end tidligere, siger Birgit Daetz.

På kommuneplan blander Vesthimmerland sig også i toppen blandt populære postnumre. Vesthimmerlands kommune har oplevet en stigning på 27 procent i hussalgene i 2017.