Henter indere til Danmark for at sikre dansk produktion

I stedet for at flytte produktionen til Indien, flytter Valdemar Birn for en stund Indien til produktionen.

Harinder Singh er en af de otte indere, der lige nu knokler på livet løs hos Valdemar Birn.
Harinder Singh er en af de otte indere, der lige nu knokler på livet løs hos Valdemar Birn.
Foto: Christian Toft Bro, TV MIDTVEST

Støberiet Valdemar Birn i Holstebro har fået en god idé.  Otte indere hjælper virksomheden med at samle et nyt maleanlæg. Tidligere har Birn ellers fået lakeret dele i udlandet.

- Her har vi den udenlandske arbejdskraft, men i en meget begrænset periode, så vi på den lange bane kan sikre den danske arbejdskraft, lyder det fra en glad og tilfreds Jens Vallentin Hansen, der er projektleder hos Valdemar Birn. 

Målet er at kunne lave tyndere lakering, der samtidig holder bedre. Det kan indernes maskine. Til gengæld kan danskere håndtere maskinen, når den er færdig.

- Den store investering i Danmark gør vi lidt mindre ved at købe den et alternativt sted. Vi laver produktionen i Danmark, men lidt billigere. Til gengæld har vi råd til at beholde den arbejdskraft, der skal håndtere anlægget. På den måde skaber vi faste arbejdspladser i Danmark, forklarer han.

De otte indiske mænd arbejder omkring 10 timer i døget seks dage om ugen for at få maleanlægget klar.

Udfordret af visumregler

Manden, der har ansvaret for at få samlet maskinen, kom til Danmark fra Indien allerede den 2. januar. Visumregler betyder, at han skal hjem igen den 1. april. 

- Vi troede på, at vi kunne nå det på 90 dage. Det ser ud til, at det kommer til at knibe. Så vi må se, hvordan vi håndterer det senere. 

Maskinen er kommet hertil i bidder af 24 styk 40-fods containere. Det er planen, at den skal kunne køre de første test i maj måned. 

Se med kl. 19:30, når vi besøger støberiet og de otte indere.