Henrik Toft er på vej ud af storebrors landsholdsskygge

Henrik Toft Hansen har fået mere ansvar på Danmarks håndboldlandshold efter René Toft Hansens skade op til EM.

Henrik Toft Hansen er i sin brors fravær trådt et skridt op og har taget mere ansvar i midterforsvaret og som stregspiller på landsholdet.
Henrik Toft Hansen er i sin brors fravær trådt et skridt op og har taget mere ansvar i midterforsvaret og som stregspiller på landsholdet.

René Toft Hansen. Navnet, der fyldte mest i optakten til EM i håndbold, var en spiller, som ikke kunne rejse med til Polen.

Den danske forsvarsgeneral fra Kiel blev skadet kort inden slutrunden, og straks blev der stillet spørgsmål til, om Danmark ville kunne få EM-succes uden ham i forsvaret.

Indtil videre ser det godt ud. Tre sejre i gruppespillet og kurs mod semifinalen. Ikke mindst takket være Henrik Toft Hansen, der i sin brors fravær er trådt et skridt op og har taget mere ansvar i midterforsvaret og som stregspiller.

- Der er kommet noget mere ansvar, som jeg dog ikke er alene om at tage. Det er fordelt ud, da René betød meget for vores forsvar. Vi har skullet køre nogle midterforsvarere ind, og det, synes jeg, er lykkedes godt, siger Henrik Toft.

Han spillede sin første slutrunde ved EM for fire år siden, og han føler, at det større ansvar er kommet gradvist.

- Jeg har også haft ansvar ved de andre slutrunder, så det er ikke sådan, at det er kommet fra den ene dag til den anden.

- Men pludselig var der nogle andre arbejdsopgaver, der skulle fordeles, og det skulle jeg nok lige vænne mig lidt til. Men jeg har det kun godt med at få flere opgaver, siger han.

Efter to sæsoner i HSV Hamburg skiftede Henrik Toft Hansen inden sæsonen til Flensburg-Handewitt, hvor han også har fået større opgaver.

- Det med at have større ansvar kender jeg også fra klubben. Jeg havde også en del ansvar det sidste år i Hamburg, men der er ingen tvivl om, at mit skifte til Flensburg har hjulpet mig en del spillemæssigt, fordi der er blevet lagt et niveau mere på.

- At stå ved siden af Tobias Karlsson (klubbens svenske anfører, red.) i klubben lærer jeg også meget af. De gode erfaringer fra det sidste halve års tid har jeg taget med til slutrunden, siger den 29-årige Toft.

I de tre gruppekampe har han leveret stabilt og været en god ankermand i forsvaret og har desuden lavet ravage i angrebet, som han beskriver det.

Han føler, at holdet står rustet til mellemrundekampene, hvor Spanien bliver den første opgave søndag klokken 20.30.

- Jeg synes, vi har oparbejdet et godt fundament, hvor man føler sig sikker, når man står derinde. Og det skal vi tage med til kampen mod Spanien, siger Toft.

Og så er brormand René i øvrigt ikke længere væk, end at der i ny og næ kommer et godt råd eller to hjemme fra sofaen.

- Jeg har da kontakt med René, der følger med hjemmefra. Og hvis han ser et eller andet, så deler han det, siger Henrik Toft.

/ritzau/