Henrik Tømrer: Jeg var Elkjær i haven

Den tidligere Silkeborg-topscorer Henrik Tømrer Pedersen var tæt på at havne i Randers. Men da han fik muligheden for at træne under Preben Elkjær, sprang han til.

Denne uges udgave af Fodboldfamilien handler om tidligere Silkeborg-topscorer Henrik Tømrer Pedersen.
Denne uges udgave af Fodboldfamilien handler om tidligere Silkeborg-topscorer Henrik Tømrer Pedersen.
Foto: Dan Sørensen, TV MIDTVEST

Det stod ikke rigtigt nogen steder, at Henrik Tømrer Pedersen skulle få en lang karriere i Premier League og blive dansk landsholdsspiller. Faktisk var Silkeborg IF også tæt på at gå glip af de mange mål fra den stærke angriber.

- Jeg fik mit allerførste kontraktudspil fra Randers Freja. Jeg spillede seriefodbold i Silkeborg, men Randers kunne lokke med divisionsfodbold. Og så et buskort, så jeg kunne komme frem og tilbage mellem Silkeborg og Randers. Men da Silkeborg hørte det, sagde de, at Preben Elkjær ville blive ny Silkeborgtræner, og at jeg kunne få lov til at træne med under ham. Så var der ingen tvivl. Jeg havde som dreng været Preben Elkjær hjemme i haven. Han var mit helt store idol, fortæller Henrik Tømrer Pedersen i videopodcasten Fodboldfamilien fra TV MIDTVEST.

Han er efterhånden blevet 43 år. Spiller stadig lidt oldboysfodbold og følger Silkeborg IF tæt. Men det er på værtshuset Målet i centrum af Silkeborg, at han tilbringer det meste af sin tid. Et værtshus, han købte for 10 år siden.

- Det her er den rette hylde for mig lige nu. Det minder lidt om et fodboldomklædningsrum. Og man har ikke rigtigt været her, hvis man ikke er blevet drillet lidt – altså på den gode måde, siger han.

Henrik Tømrer Pedersen indledte sin seniorkarriere i Silkeborg som serie 1 spiller, men på rekordtid fik han Superliga-debut, da Preben Elkjær blev træner i 1995.

- Jeg husker det hele, som var det i går. Det var en fantastisk tid, siger Henrik Tømrer Pedersen.

Premier League ved et tilfælde

I 2001 kunne han skrive Premier League-spiller på cv’et, men ved lidt af en tilfældighed. For egentlig var han på vej til Tyskland.

- Jeg kunne være endt i Hansa Rostock, hvis jeg ikke havde brændt to friløbere i sæsonens sidste kamp for Silkeborg. De havde fulgt mig hele foråret og havde set mig mange gange. Så ringede min agent og sagde, at Rostock havde sagt nej. Nå, men pyt med det tænkte jeg. Jeg tog på ferie med familien i Djurs Sommerland og lod telefonen ligge i bilen. Da jeg på et tidspunkt lige går ud til bilen og tjekker min telefon, ligger der 15 opkald fra min agent. Jeg ringer tilbage, og han siger, at vi skulle til Bolton på mandag. For de ville have mig nu. Hvad, sagde jeg lige en ekstra gang. Der var intet med prøvetræning. Vi tog derover mandag og kom hjem tirsdag med en kontrakt. Så nu var jeg Premier Leaguespiller, fortæller Henrik Tømrer Pedersen.

Men det var nu ikke nogen drengedrøm, der var gået i opfyldelse.

- Nej, overhovedet ikke. For jeg havde aldrig drømt om at blive Premier Leaguespiller. Jeg tænkte slet ikke på, at jeg var god nok til det. Men pludselig blev det bare virkelighed, smiler han.

Se og hør her hele videopodcasten fra Fodboldfamilien med Henrik Tømrer Pedersen. Se ham blandt andet fortælle om den legendariske jubelscene Påfuglen, der blev opfundet på en bar på Cypern:

37:28
Den tidligere Silkeborg-topscorer Henrik Tømrer Pedersen var tæt på at havne i Randers og havde fået tilbudt et buskort for at spille der. Men da han fik lov til at træne under Preben Elkjær, droppede han buskortet til Randers.