Henrik Dalsgaard: Fra Møldrup til landsholdet

- Jeg er meget, meget, meget glad for at være her, siger den tidligere serie 2-spiller.

Henrik Dalsgaard

For otte år siden spillede han serie 2 i Møldrup Tostrup IF og havde næsten opgivet drømmen om at blive professionel - nu står han foran sin debut på A-landsholdet.

Henrik Dalsgaard var den vel nok største overraskelse, da den nye landstræner Åge Hareide udtog sin trup til torsdagens kamp mod Island i Herning og mod Skotland i Glasgow på tirsdag.

- Jeg var selvfølgelig stolt og lidt overrasket, da jeg blev udtaget. Og i bund og grund meget, meget, meget glad. Det er en stor ære, siger den 26-årige højre back til TV MIDTVEST. 

Og selv om han er debutant i landsholds-regi, er han ikke kommet for bare at kigge på.

- Nu er der heldigvis to kampe, så jeg forventer, at jeg spiller den ene, så jeg kan vise, hvad jeg står for - og at jeg er kvalificeret til at være her, siger han.

Dalsgaard var angriber, da han huserede i serie 2. Han fortæller, at han dengang med vilje tog et skridt ned ad stigen for at hygge sig, mens han gik i skole. Men også for at genstarte karrieren.

Og det virkede. Han scorede så mange mål for den lille midtjyske klub, at superligaklubben AaB hentede ham til det nordjyske.

- Det gik lidt stærkt lige pludselig, men nu er jeg her i dag, og det viser, at det var det rigtige, jeg gjorde dengang.

Henrik Dalsgaard forlod i januar AaB til fordel for den belgiske klub SV Zulte Waregem.

 

1:34
Se her et interview med Henrik Dalsgaard, hvor han blandt andet ser tilbage på tiden i Møldrup.