Hembo raser: Slut med at køre i Danmark

Christina Watches-Onfones sportsdirektør Claus Hembo vil boykotte cykelløb i Danmark efter en spektakulær afslutning på et løb i Hammel.

Kun 11 ryttere kom i mål ved søndagens sæsonafslutning på cykelløbet Post Cup i Hammel. Resten stod af cyklerne og stoppede med at køre 30 kilometer før mål. Det skriver bt.dk.

Ifølge Claus Hembo skyldes den særprægede afslutning, at Team Cult Energys sportschef Michael Skelde blokerede vejen, fordi en af hans ryttere, thyboen Michael Valgren, blev diskvalificeret.

- Jeg håber, Michael Skelde får to års karantæne. Det er en unævnelig skandale, at Kong Skelde får lov at styre dansk cykelsport på den måde, udtaler Claus Hembo til bt.dk.

Trækker sig fra alle danske løb

Michael Skelde selv understreger over for bt.dk, at rytterne stoppede af sikkerhedshensyn, fordi de kun måtte køre i den ene side af vejen, men at de kunne køre videre, hvis de ønskede det.

Ifølge Dansk Cykel Union skal sandheden findes midt imellem. Sportschef Lars Bonde fortæller til bt.dk, at rytterne stoppede af sikkerhedshensyn, samtidig med at Michael Skelde blokerede vejen. Ikke desto mindre har det fået Claus Hembo op i det røde felt.

- Vi kører ikke flere cykelløb i Danmark. Det er slut. Der er to løb tilbage i år, men dem trækker vi os fra, siger han.