Helt til hest: Ældrecenter fik julebesøg

Beboerne på Kristianslyst Ældrecenter fik fredag besøg af shetlandsponyen Rufus. Hesten og ejeren var klar med gulerodder, chokolade og masser af godt humør.

Inge Karstensen har før besøgt ældrecenteret med sin hest.
Inge Karstensen har før besøgt ældrecenteret med sin hest.
Foto: Henrik Birkbak, TV MIDTVEST

Julen kom tidligt til Kristianslyst Ældrecenter i Thisted – i hvert fald fik de fredag besøg af shetlandsponyen Rufus, der havde sit stiveste julepuds på.

Da Rufus traskede ind på plejehjemmet, var det med sin ejer, Inge Karstensen, i vognen bag sig. Også Inge Karstensen havde fundet de rød-hvide farver frem, så der ikke var tvivl om anledningen.

Bevæbnet med gulerødder til Rufus og chokolade til beboerne gik de rundt til de forskellige stuer til stor glæde for alle.

1:57
 

Det var da også en af beboerne, Ruth Hariett Pedersen, der fik idéen til julebesøget. Inge Karstensen, som ejer hesten, er aktivitetsmedarbejder på plejehjemmet har tidligere haft Rufus med på besøg, og da Ruth hørte om juleudstyret så hun besøget for sig – så sådan blev det.

Beboerne bor i tre etager, så Rufus fik også en tur med elevator, så alle beboerne kunne få den lille hest at se - og Inge Karstensen er sikker på, det gør indtryk.

- Jeg tror i hvert fald, de snakker om det, de næste par dage, siger hun med et smil. 

3:08
Rufus var blandt andet med elevatoren for at besøge alle beboerne.