Helge Adam stiller op i Herning

Den konservative veteran gør et overraskende comeback og skal nu kæmpe med blandt andre Tove Videbæk.

HelgeAdamMoeller_jpg.jpg

Det konservative folketingsmedlem Helge Adam Møller har overraskende valgt at genopstille til Folketinget - og det sker i Vestjyllands Storkreds.

Helge Adam Møller bekræfter, at han har sagt ja til et tilbud fra kredsen i Herning syd.

- Det tog mig ikke mange minutter at overveje tilbuddet. Som soldat og sportsmand er jeg vant til at træffe hurtige beslutninger, så jeg sagde pænt ja tak, siger Helge Adam Møller til tvmidtvest.dk.

Elsker at kæmpe i modgang

Den 68-årige politiker meddelte i marts, at han trækker sig fra politik på grund af sygdom. Men nu er han meldt rask og har atter fået mod på det politiske.

- Jeg elsker at slås og kæmpe for tingene - specielt når der er modgang. Og det er der jo lidt for blå blok, siger han.

 Den tidligere kristendemokrat Tove Videbæk er også opstillet for de konservative i Vestjyllands Storkreds. Helge Adam Møller siger, at han kommer til at kæmpe sammen med hende - og ikke imod hende.

- Hvorfor skulle der ikke være plads til os begge to. Jeg vil kæmpe for tingene, og hvis det bagefter skulle vise sig, at det ikke lykkes, har jeg forhåbentlig været med til at sikre fremgang for partiet, siger han.

Gik på gymnasium i Struer

Helge Adam Møller understreger i øvrigt, at han er et godt kendskab til forholdene i det jyske. Han har selv boet i Holstebro, da hans far i tre år var regimentschef for Jydske Dragonregiment. Og i den periode gik han på Struer Statsgymnasium.