Heiselberg headhunter efterfølger under lægekonsultation

Midt under en konsultation opdagede Svend Heiselberg politikeren i den unge læge. Nu stiller hun op til næste regionsrådsvalg.

Lina Jespersen
Foto: Casper Roslyng, TV MIDTVEST

Medlemmerne i regionsrådet er for grå i toppen, og der skal ske et generationsskifte. Det mener et af de afgående medlemmer i Regionsråd Nordjylland, Svend Heiselberg. Han tog sagen i egen hånd og har peget på en ung som sin afløser. Han spottede den 31-årig Lina Jespersen under et lægebesøg.

- Jeg var inde, og så begyndte hun at tappe blod af mig, og samtidig så sad hun jo sådan og småkritiserede mig for, at vi ikke fik orden på vores sygehuse, fortæller Svend Heiselberg.

For den erfarne politiker var der ikke langt fra tanke til opfordring.

- Jamen lille pige, det er jo dig, vi skal have fat på, fortæller Venstre-veteranen.

De to er nu mødtes et par gange i politikerens stue i Hanstholm.

- Det er en udfordring, og jeg blev måske lettere provokeret til det, på den måde jeg synes, Thisted Sygehus har udviklet sig, og hvordan primærsektoren lige nu bliver behandlet, siger Lina Jespersen. 

2:37
 

Hun arbejder som læge i sin fars praksis i Thisted. Den vil hun på sigt gerne overtage. Lina Jespersen bor i Klitmøller og surfer. Hun fastholder, at der skal være tid til det hele.

- Jamen det er jo essensen, var jeg lige ved at sige. Det er jo det vigtigste. Ellers så må jeg jo prioritere en af tingene, så det skal kunne lade sig gøre - både at være ung læge og ved at uddanne sig og være 31 og have et liv også ved siden af og så også kunne fordybe sig i regionsrådsarbejdet og politikken, siger Lina Jespersen.

Valget til regionsrådet sker sammen med kommunalvalget den 21. november.