Heilmann erklærer sig skyldig i drab

Den 39-årige Kristian Heilmann har i dag erklæret sig skyldig i drabet på den 46-årige pædagog Judy Meiniche Simonsen.

kristian_heilmann_0.jpg

Den drabssigtede Kristian Heilmann ankom for første gang til Retten i Viborg i dag. Her erklærede han sig skyldig i manddrab og i tyveri af de to biler, som han stjal under sin flugt fra politiet. Kristian Heilmann var også sigtet for voldtæg eller forsøg på voldtægt, men nægtede sig her skyldig.

Ankom i kørestol

Under flugten kørte den drabssigtede galt og blev så medtaget af ulykken, at han lå i koma ved grundlovsforhøret den 10. februar. I dag var han så til stede, og ankom til retten i kørestol og med højre ben i gips. Ifølge TV/MIDT-VEST's reporter så Kristian Heilmann træt og udmattet ud, og stirrede ned i jorden da sigtelsen blev læst op.

Lukkede døre

Efter sigtelsen blev læst op og Kristian Heilmann havde erklæret sig skyldig, blev dørerne lukket. Den drabssigtedes forsvarer bad om lukkede døre, da hans klient ellers ikke ville afgive forklaring. På grund af vigtigheden af Heilmanns forklaring begærede anklageren også dørerne lukket, hvilket dommeren gav medhold i. Der var stor protest mod de lukkede døre fra den store gruppe af fremmødte pressefolk, men de måtte pænt gå udenfor. Kristian Heilmann er varetægtsfængslet indtil den 27. marts.

 

2:20
Den 39-årige mand, som er sigtet for drabet på Judy Meiniche Simonsen, blev i dag fremstillet i grundlovsforhør ved retten i Viborg.