Heftig regn gav oversvømmelser

25 millimeter regn på et halvt døgn skabte oversvømmelser flere steder i landsdelen

Mange timers regn i Midt og Vestjylland medførte lørdag aften og natten til søndag, at strækninger på op mod 40 større og mindre veje blev oversvømmet. 

Her til morgen oplyser Midt- og Vestjyllands Politi, at alle veje i området atter er farbare.

- Der er ikke længere nogen veje, der er lukkede. Vi har stadig skilte oppe ved en del af vejene for vand og akvaplaning, men det er aftagende, siger vagtchef Lars Even til Ritzau.   

- Som udgangspunkt er vandet sevet væk af sig selv. Vi har kun haft pumper ude ved en transformatorstation og enkelte andre steder, tilføjer han.   

Politiet har fået op mod 50 anmeldelser om oversvømmelser på veje i områderne omkring især Holstebro, Struer, Lemvig, Salling og Skive.

Vejvagter, som de respektive kommuner har ansat, har været ude og inspicere cirka 30 steder, og det er dem, der har konstateret for politiet, at vejene igen er farbare.

Ifølge Lars Even er et par biler kørt i grøften på grund af vand på vejene, men ingen personer er kommet noget til. Regn og blæst lørdag aften og natten til søndag har også givet Falck en del at lave.   

- Vi har fået 20-25 anmeldelser i området, der går fra Ringkøbing og ind i landet mod Skive, Silkeborg, Viborg, Struer og Herning. Det er mere end normalt, siger pressevagt Jesper Jakobsen til Ritzau.   

- Det er nogenlunde det samme område, der blev hårdest ramt ved stormen Gorm for en uge siden. Mange af opgaverne er gået på afdækning af tidligere stormskader, fortæller han videre.    

Derudover har der været enkelte pumpeopgaver og væltede træer, der skulle fjernes, lyder det.   

Ifølge DMI faldt der visse steder op mod 25 millimeter regn fra klokken 14 lørdag eftermiddag til først på natten søndag. Det var blandt andet tilfældet på Flyvestation Karup, hvor DMI har en officiel målestation.   

Det er på et niveau, hvor DMI ifølge eget udsagn måske burde have overvejet at udsende et varsel, hvis meteorologerne ellers havde kunnet se det i prognoserne.   

/Ritzau