HEART sætter publikumsrekord

140 værker af og en film om kunstneren Jens Søndergaard har slået besøgsrekord på kunstmuseet HEART.

Udstillingen om Jens Søndergaard er den hidtil største publikumssucces på HEART.
Udstillingen om Jens Søndergaard er den hidtil største publikumssucces på HEART.
Foto: Hans Trier Vittarp, TV MIDTVEST

24.000 gæster har denne sommer gået igennem døren til udstillingen om maleren, Jens Søndergaard, på Heart i Herning. Det er rekord for en udstilling på museet.

- Vores udstilling med Jens Søndergaard har været en stor succes. Det er den bedst besøgte vi har haft på Heart, siden vi åbnede i 2009, siger direktør på HEART, Holger Reenberg i en pressemeddelelse. 

Jens Søndergaard blev født i Øster Assels på Mors og kunstneren havde en stærk tilknytning til det nordvestjyske område. Museets udstillingen på HEART byder på 140 værker af kunstneren og åbnede den 27. januar. Udstillingen er nu forlænget frem til 2. september. 

4:22
TV MIDTVEST har tidligere sendt dette indslag om udstillingen: 

Jens Søndergaard har trukket så mange mennesker til museet, at det set i forhold til samme periode i 2017 har været 40 procent flere gæster på HEART.

- Jeg tror bl.a. årsagen er, at flere generationer husker Søndergaard både på grund af hans kunst men så sandelig også hans sammensatte personlighed. Desuden har det været afgørende, at vi kunne vise Anne Moulvads film ”Farvekraft ad helvede til” undervejs, da den i sig selv trak et stort publikum, siger Holger Reenberg.

Journalist og instruktør, Anne Moulvad, har udover selve filmen om Jens Søndergaard også bidraget til udstillingen med værker af Søndergaard, som endnu aldrig har været på udstilling. 

- Jeg har i processen fået opstøvet Søndergaard værker, som ikke har været udstillet før, og de er, sammen med hovedværker fra Jens Søndergaards to museer, grundstammen i udstillingen, siger Anne Moulvad i pressemeddelelsen. 

28:13
Det er 60 år siden maleren og thyboen Jens Søndergaard døde. Hans kunst lever videre - og nu er  han igen blvet samtaleemne mange steder. Den 4. marts har flere biografer premiere på en film om Søndergaards liv og kunst.

- I filmen får publikum historierne bag malerierne, som de efterfølgende har kunne se i virkeligheden. En synergieffekt, der har givet publikum en ny oplevelse med kunst, siger Anne Moulvad. 

Dele af udstillingen fra Heart flytter til Øregaard Museum i Hellerup, der er fernisering den 15. september.