HEART får lille million

Kulturstyrelsen og Region Midtjylland donerer 950.000 kr. til kulturprojekt for børn og unge.

Heart 2.jpg

Kulturstyrelsen satte i juni 2013 skub i HEARTs nye digitale undervisningskoncept med en donation på 500.000 kr. Nu har Regionsrådet for Region Midtjylland bevilliget yderligere 450.000 kr. til at fuldende HEARTs digitale oplevelsesrute 'På Sporet af Kunsten'.

Fra 2016 har børn og unge mulighed for at udforske det rige kulturliv i Birk Centerpark ved at løse opgaver, der udfordrer den fysisk, intellektuelt og socialt.

De udendørs skulpturer og arkitektoniske perler, som omkranser HEART bliver alle en del af det digitale undervisningskocept. De unge besøgende bliver udstyret med en iPad, og kan derefter begi sig ud i naturen og opleve kunsten.

- Det er vores erfaring, at eleverne lærer mest, hvis de får stillet deres nysgerrighed og oplevelsestrang. Derfor udvikler vi et digitalt koncept, der giver eleverne mulighed for at se, sanse og udforske området. Det er bare lettere at forstå kunst, hvis man har været engageret i at anmelde den, tegne den eller noget helt tredje, siger formidlingsinspektør og projektansvarlig Anja L. Stær.

Satsningen er en del af kulturprojektet Interact, som HEART, ARoS, partnerskabet Mapping the Archive: Meaning Making Experience (MMEx), Kunsten, Museum Østjylland, Naturhistorisk Museum, Teater Katapult og virksomheden Kollision står bag.

HEARTs undervisningskoncept er målrettet mellemtrinnet og udskolingen.