HCM-spillere har tilbudt at ofre månedsløn for at redde klubben

HC Midtjyllands anfører fortæller, at spillerne har forsøgt at redde den kriseramte håndboldklub ved at give afkald på en månedsløn.

Anfører Jacob Østergaard og resten af HC Midtjylland-truppen er på udkig efter nye klubber.
Anfører Jacob Østergaard og resten af HC Midtjylland-truppen er på udkig efter nye klubber.
Foto: Claus Fisker / Scanpix

Det er særdeles usikkert at være ansat i håndboldklubben HC Midtjylland i disse dage.

I tirsdags kom det frem, at den midtjyske klub kun har penge til aflønne spillere og stab frem til den 1. april, fordi der mangler én million kroner i sponsorindtægter for at drive klubben videre.

I dag er det skriver Jyllands Posten så, at HC Midtjyllands spillertrup har tilbudt at afgive en hel månedsløn for at redde klubben.

- Vi tilbød at afgive vores juniløn, fordi klubben og investorgruppen på et tidspunkt sagde, at det kunne hjælpe dem videre i processen. Det var en svært beslutning, men på det tidspunkt aftalte vi spillere at forsøge at blive sammen, siger HC Midtjyllands anfører, Jacob Østergaard til avisen.

- Nu er grundlaget et andet, og det er klart, at folk begynder at se sig om efter en ny klub og tænke på sig selv, når der er så stor usikkerhed, lyder det.

- Hårdt for familien

Onsdag besøgte TV MIDTVEST HCM-profilen Rasmus Carlsen, der også er bekymret over situationen i den kriseramte klub. Både på og udenfor håndboldbanen.

- Jeg synes, det hårdeste er at skulle sige til familien, at vi højest sandsynligt ikke skal være her næste år.

- Jeg har børn, der går i dagpleje og af rigtig glade for det. Og min kæreste har et arbejde, hun er glad for. Det er bare hårdt. Der er rigtig, rigtig mange rødder, man skal rive op, fortæller Rasmus Carlsen.

Håbet ikke opgivet endnu

HC Midtjyllands klubejer og bestyrelsesformand Thomas Hintze erkender overfor TV MIDTVEST, at klubben står i så svær en situation, at det ikke er sikkert, der er noget, som hedder HC Midtjylland i næste sæson.

- Det er der ikke nogen garantier for, som det hele ser ud lige nu.

- Men altså alt håb er ikke slut endnu. Vi kæmper hver eneste dag fra morgen til aften for at, om vi kan finde nye sponsorer, som vil være med. Håbet er ikke slukket, selvom det ser sort ud, siger Thomas Hintze.

Thomas Hintze har opfordret alle sine spillere til at lede efter nye klubber med det samme.

5:30
HC Midtjylland er i alvorlige økonomiske problemer og beder nu spillerne finde nye klubber.
Foto: Morten Thomsen, TV MIDTVEST