HCM scorer økonomisk gevinst

HC Midtjylland kan se frem til at modtage 250.000 for at kvalificere sig til Final4 -stævnet efter en 35-33 sejr over Mors-Thy Håndbold.

I går spillede HC Midtjylland sig videre til semifinalen i håndboldherrernes pokalturnering med en 35-33 sejr på hjemmebane over Mors Thy håndbold. Dermed har de kvalificeret sig til Final4-stævnet i Aarhus i marts 2014.

Udover den sportslige ære ved at være blandt de fire bedste i pokalturneringen er der en økonomisk gevinst. Divisionsforeningen udbetaler 100.000 kroner til hver af de fire deltagere, og derudover viser erfaringer, at klubberne tjener yderligere 150.000 på at deltage i Final4.

- Det er helt fantastisk for os. Vi havde ikke budgetteret med det her, så det betyder utroligt meget for os, siger sportschef i HC Midtjylland Peter Andersen til TVMIDTVEST.dk.

HC Midtjylland har nu slået både Mors-Thy Håndbold, der var blandt de fire bedste i Danmark sidste år, og de danske mestre fra Aalborg Håndbold ud af turneringen.

Super Cup

Skulle HC Midtjylland gå hen og vinde Final4-stævnet, venter der en Super Cup-kamp mod igangværende sæsons mestre, hvor der er 75.000 kroner til vinderen.

- Final4 er stille og roligt ved at arbejde sig ind i bevidstheden hos Håndbold Danmark, og såvel sportsligt som økonomisk er de meget attraktivt at kvalificere sig til stævnet, siger Jens Christensen, formand for Divisionsforeningen Håndbold i en pressemeddelelse.

BSV også videre

Ørnene fra Bjerringbro-Silkeborg kvalificerede sig også til Final4 i går, da de besejrede Lemvig-Thyborøn Håndbold med 26-21.

 

Her kan du se gårsdagens reportage fra kvartfinalen mellem HCM og Mors-Thy:

02:13 Luk video