HC Midtjylland-træner skiftes ud og bliver sportschef

HC Midtjyllands træner, Morten Secher, skal ikke længere være cheftræner. I stedet bliver han nu sportschef og skal stadig være en del af trænerstaben

Morten Secher skal ikke længere være cheftræner for HC Midtjylland. I stedet bliver han nu sportschef.
Morten Secher skal ikke længere være cheftræner for HC Midtjylland. I stedet bliver han nu sportschef.
Foto: Arkiv

Der har været for mange nederlag og for få sejre for HC Midtjylland i 2017. Derfor bliver der nu lavet om på det sportslige setup omkring klubbens førstehold, skriver Herning Folkeblad

- Morten står ikke i spidsen for holdet i næste sæson. Det er der en anden, der gør, siger HC Midtjylland-formand, Thomas Hinze, til Herning Folkeblad.

Hvem, det så bliver, er endnu usikkert. Men sikkert er det, at Morten Secher fortsat er at finde i klubben, selvom de sportslige resultater ikke har levet op til forventningerne:

- Vi beholder Morten i klubben med de kompetencer, han har omkring mange ting, men vi laver et nyt setup, hvor der er flere trænere omkring holdet, siger formanden. 

Ikke en fyring

Han understreger, at det derfor ikke kan betegnes som en fyring:

- Vi beholder Morten i klubben med de kompetencer, han har omkring mange ting, men vi laver et nyt setup, hvor der er flere trænere omkring holdet. Det er selvfølgelig ikke tilfredsstillende for os, at vi ikke kom med i slutspillet. Morten ved jo, at det er resultaterne, der tæller, og heldigvis har vi nu fundet en god løsning, siger han.

Morten Secher selv giver Thomas Hinze ret i, at han ikke er blevet fyret, selvom han nu ikke er den, der skal stå med det overordnede sportslige ansvar:

- Måske hvis jeg slet ikke skulle være træner længere, men det skal jeg jo. Jeg vil stadig være med omkring holdet til træninger og kampe. Jeg er ikke en titelrytter, så om der står cheftræner eller ej ud for mig er ikke afgørende, siger han til Herning Folkeblad.

Høje HCM-ambitioner

Morten Secher var i denne sæson både sportschef og cheftræner, og med en ny cheftræner skal der derfor oprettes en ny stilling. Men det er der plads til i budgettet, uden at det går ud over indkøb af nye spillere.  

- Vi skal ud og have fat i lidt flere spillere. Noget af det, vi blandt andet har været ramt af, har været manglende bredde i truppen, så der er vi nødt til at opgradere lidt, siger Thomas Hintze.

Og det bliver altså stadig med indflydelse fra Morten Secher:

- Naturligvis i dialog med den nye cheftræner, siger han.