HC Midtjylland i dybe økonomiske vanskeligheder

Håndboldklubben HC Midtjylland har kun penge til at drive klubben videre frem til 1. april. Klubben rykker et skridt nærmere afgrunden, siger sportschefen.

Håndboldklubben HC Midtjyllands økonomiske redningsplan er kikset. Nu står klubben i en særdeles alvorlig situation.
Håndboldklubben HC Midtjyllands økonomiske redningsplan er kikset. Nu står klubben i en særdeles alvorlig situation.
Foto: Morten Nymand/ Scanpix

Der er kun penge til at drive håndboldklubben HC Midtjylland frem til april 1. Den økonomiske løsning klubben arbejdede på er ikke nået i mål til deadline. Ifølge træneren er spillerne blevet bedt om at se sig om efter andre klubber.  

- Lige her og nu står vi og mangler nogle penge. Hvis lamperne var tændte før, så brænder det nu. Det her er et skridt nærmere mod afgrunden, siger Morten Secher der er sportschef i HC Midtjylland.

Direkte adspurgt om klubben er på vej mod en konkurs, siger Morten Secher,

- Det vil jeg ikke kommentere.

Men sportschefen slår fast, at der mangler penge i kassen og at situationen er alvorlig. Den løsning klubben har arbejdet på med forskellige mulige investorer er den ikke nået i mål med. Klubben havde sat en deadline for sig selv til den 15. januar. Nu mangler klubben ifølge Secher et væsentligt millionbeløb.

- Der mangler over en million kroner, siger Morten Secher til TV MIDTVEST. 

- Hvis alle spillerne finder en ny klub i morgen, så er vi jo reddet. Så spiller vi bare resten af sæsonen med et dårligt hold. Derfor kan jeg ikke sige, om der er tale om en konkurs, når vi når til den 30. juni, siger Morten Secher.  

Til et norsk medie har den norske træner Jonas Wille givet et interview om situationen. Wille fortæller, at de har fået at vide, at der kun er penge til at drive klubben frem til 1. april. 

- Vi har i formiddag fået besked om at der pr. dags dato kun er penge til driften frem til 1. april. Det mest sansynlige scenarie er at klubben helt lukkes efter det, medmindre der kommer en økonomisk julenisse på besøg, siger den norske træner Jonas Willes til det norske medie ha.halden.no 

- Klubben ønsker at vi (spillere og trænere red.) så vidt muligt kigger efter andre klubber. Både for vores egen fremtids skyld og for klubbens skyld, der trænger til at spare på lønudgifter, siger træneren til det norske medie.  

Sportsligt ligger klubben i øjeblikket på en 11. plads. En plads over nedrykningsstregen med to point ned til Skanderborg.