Havneudvidelse skaber 400 arbejdspladser

En havneudvidelse af Hanstholm Havn til 450 mio. kroner skaber op mod 400 nye arbejdspladser. Det afslører ledelsen på et borgermøde.

Borgermøde Hanstholm

Mandag aften løftede ledelsen i Hanstholm Havn på et borgermøde sløret for den planlagte havneudvidelse. Der skal investeres i alt 450 mio. kroner, der skal optimere og skærpe fiskeindustrien i havnen. Det vil skabe op mod 400 arbejdspladser.

De 400 mio. skal bruges til udbygning af et nyt kajanlæg. Her ligger fokus specielt på indsejlingen til havnen, der bliver flyttet til det nye anlæg. Det skal gøre det muligt for større skibe at sejle ind i havnen. Det gælder både fiskekuttere og skibe med gods.

Yderligere skal der investeres 50 mio. i optimering af de nuværende havnebygninger. Byggeriet begynder i 2016, og det skal være færdigt i 2017. Udvidelsen af kajanlægget skal stå klar i 2020.

Investeringerne sker med fokus på gods- og fiskeriområdet. Havneledelsens oprindelige plan, der lød på investeringer på 1 mia. kroner, havde mere fokus på vindmølleparker og offshore. Det kunne have skabt op mod 1000 arbejdspladser.

De planer er nu lagt på hylden, fordi ledelsen ser mest potentiale i gods- og fiskeområdet.