Havneformand smækker med døren

Poul Arne Jensen genopstiller ikke til bestyrelsen for Hanstholm Havn - han savner opbakning for byrådet i Thisted og antyder, at den store havneudvidelse er i fare.

Poul Arne Jensen, der i 12 år har været formand for Hanstholm Havn, genopstiller ikke, når der ved årsskiftet skal findes en ny bestyrelse for havnen - og han smækker gevaldigt med døren på vej ud.

Den afgående formand nævner manglende opbakning fra Thisted Byråd som årsagen til, at han ikke ønsker at fortsætte.

- Ikke grobund for at realisere planen

Helt konkret nævner han balladen om udvidelsen af havnen som årsagen til sin frustration. Bestyrelsen havde regnet med, at udvidelsen ville koste 500 millioner kroner, men licitationen viste, at det laveste tilbud var 350 millioner kroner dyrere.

Poul Arne Jensen skriver i en pressemeddelelse, at flere politikere har benyttet sagen til at sætte spørgsmålstegn ved bestyrelsens professionalisme - og han går endda så vidt som til at antyde, at den store udvidelse nu er i fare for at gå i vasken.

- Udviklingsplanen er en stor økonomisk satsning, og med lokalpolitikernes udmeldinger i valgkampen er det desværre min vurdering, at der lige nu ikke er grobund for at realisere planen, skriver han.

Borgmester: Forstår ikke kritikken

Thisteds borgmester Lene Kjelgaard Jensen siger til TV MIDTVEST, at hun tager kritikken til efterretning - men også at hun ikke helt forstår den.

- Vi har ikke behandlet sagen om Hanstholm Havn siger den 8. oktober, hvor der var en positiv opbakning, siger hun.

Hun afviser også, at politikerne misbruger sagen til at føre valgkamp.

- Jeg har kun hørt, at der har været positiv opbakning til at videre med udvidelsesplanerne på den ene eller anden måde, siger borgmesteren.

 

01:59 Luk video