Havne i krig om fiskere

Thyborøn Havn går ind i kampen om at tilbyde de bedste forhold for fiskerne, efter Hanstholm Havn vil udvide for en halv milliard.

Thyborøn Havn lader sig ikke slå ud af, at Hanstholm Havn vil udvide for en halv milliard kroner. Havnen vil sikre, at havnen stadig er blandt fiskernes foretrukne.

Derfor har Thyborøn Havn inviteret fiskerne til møde med en klar besked om, at de vil dem. De vil spørge fiskerne, hvad de kræver af fremtidens havn.

- Vi skal både kigge på vores infrastruktur, altså kajer, anløbsfaciliteter, lodsefaciliteter ved både konsum og industri, men vi skal også kigge på de services, der i havnen omkring fiskeriet, og om det er de rigtige om ti år. De er gode i dag, men det skal de også være om ti år. Så vi skal hele vejen rundt om det, siger Jesper Holt Jensen, direktør i Thyborøn Havn.

Invitationen fra Thyborøn Havn kommer samtidig med, at Hanstholm Havn melder ud, at de har en ny plan for udvidelse af havnen for 525 millioner kroner.

- Først og fremmest får vi en dybere indsejling, så vi kan få større skibe ind i havnen, og så får vi mindre bøljeuro inde i den eksisterende havn, sagde Niels Clemensen, direktør i Hanstholm Havn, til TV MIDTVEST i går.

Havnene skal følge med udviklingen

Fiskerne selv peger på, at erhvervet har udviklet sig de sidste 10 år, og havnene de skal følge med.

- Det er meget positivt, at havnene vil udvikle sig. Det er utrolig vigtigt, at lodsefaciliteter, kajer og alle de der ting fungerer, når de kommer i havn, og lige sådan at de har et sted at lægge kutteren, når de skal have håndværkere ombord, og at der er ordentlig strøm og i det hele taget service hele vejen rundt, siger Kurt S. Madsen, næstformand i Danmarks Fiskeriforening.

I Thyborøn har de ingen konkrete planer om at udvide for flere hundrede millioner.

- Hvis man kigger på de fem store fiskerihavne Skagen, Hirtshals, Hanstholm, Thyborøn og Hvide Sande, så er det jo 90 procent af dansk fiskeri. Og vi er da i naturlig konkurrence på det punkt om at levere de services, der gør, at flest mulige vil lande fisk i vores havn, siger Jesper Holt Jensen, direktør i Thyborøn Havn.

Thyborøn Havn inviterer fiskerne ind den 14. november.