Havmølle-modstandere samler protester

En ny hjemmeside skal hjælpe ejerne på Holmland Klit med at samle underskrifter mod Vesterhav Syd-møllerne.

I et forsøg på at samle modstandere mod havvindmølleparken Vesterby Syd, har en forening bag oprettet en ny hjemmeside. Her vil gruppen informere om de følger, de mener, havvindmøllerne vil give. Efter planen skal havvindmøllerne placeres fire kilometer fra kanten af Holmsland Klit. Det skriver Dagbladet Ringkøbinf-Skjern.

- Vi ønsker at råbe vagt i gevær og få oplyst den brede befolkning om, hvad der sker, siger sommerhusejer Jørgen Hansen til Dagbladet Ringkøbing-Skjern.

Foreningen bag hjemmesiden kalder sig "Stop Vesterhav Syd," og foruden Jørgen Hansen er også Hasse Lander, Lars Schwartz og Preben Greide grundlæggere af protestforeningen.

Vil informere om konsekvenserne

På hjemmesiden kan folk melde sig ind i foreningen og skrive under på en protest mod de store havvindmøller. Der har været holdt mange møder om de store møller, men foreningen er stadigvæk bange for, at mange sommerhusejere og lokale ikke er klar over, hvilke konsekvenser en kommende vindmøllepark vil få for området.

- Vi har brug for støtte til påvirkning af politikere på Christiansborg og dokumentation for evt. skadevirkningers indflydelse på ejendoms- og grundpriser, udlejning til turister m.m. bevarelse af områdets natur. Vi ved, at der også er lokale, der er betænkelige, og som er kritiske, men vort indtryk er, at de ikke rigtig tør stå frem, siger Jørgen Hansen til Dagbladet Ringkøbing-Skjern.

Håbet er, at den nye hjemmeside kan være med til at sætte debatten om vindmølleparken i gang.