Havmøller ved Nissum Bredning endelig på plads

En aftale om fire folkeejede vindmøller ved Nissum Bredning, der har været undervejs i 12 år, er nu endelig en realitet.

Nissum Bredning.jpg

Efter mange års tovtrækkeri ser det nu ud til, at det folkeejede Nissum Bredning Vindmøllelaug er klar til at rejse fire møller i Nissum Bredning.

I dag kunne Nissum Bredning Vindmøllelaug sammen med Jysk Energi fortælle, at parterne har underskrevet en købsaftale som sikrer lauget fire store testmøller i Nissum Bredning, der rejses i samarbejde med Siemens Wind Power.

- Det er en stor dag efter 12 års venten. Det er jo fantastisk i disse tider, og aftalen kan vi kun være tilfreds med, siger manden bag projektet og Nissum Brednings Vindmøllelaug Jens Jørgen Birch.

Han forventer ikke, at der bliver problemer med at sælge andelene til de mange lokale interesserede, når de indkaldes til ekstraordinær generalforsamling i slutningen af oktober og herefter har 14 dage til at tegne en andel i projektet. 

Oprindeligt var de fire møller budgetteret til 500 mio. kroner, men prisen bliver nærmere 700 mio. kroner, idet der også indgår en 15 års serviceaftale. 

De 1973 interesserede andelshavere skal nu tage stilling til, om de vil give et bindende tilsagn om at købe en andel i projektet. De skal dog ikke punge ud med alle 700 mio.:

- En del af udgifterne til service bliver hentet via driften siger Lars Nauer, direktør for Jysk Energi til Lemvig Folkeblad. Jysk Energi er medejer på projektet og tegner sig for 45 procent af andelene.  

Projektet blev først økonomisk rentabelt, da selskabet i foråret vandt Energistyrelsens udbud på 28 MW testmøller, der gennem testaftalen derfor afregnes til en højere elpris.

Den første mølle forventes opsat i midten af 2017 mens alle fire forventes opstillet inden udgangen af 2017. Hver mølle vil levere en effekt på 7 MW.