Ny FCM-chef: Havde ikke sagt ja, hvis familien sagde nej

Kenneth Andersen kom flyvende fra start i rollen som cheftræner for FC Midtjylland. Men da han fik buddet, var han i tvivl, om han ville være en offentlig person og et kendt ansigt.

Det er kun godt 14 dage siden, at FC Midtjylland overraskede store dele af fodbolddanmark ved at forfremme U19-træneren Kenneth Andersen til Superligatræner i stedet for Jess Thorup, som klubben solgte til belgiske Gent.

Selv om Kenneth Andersen blev både glad og stolt, da han fik forelagt muligheden på et møde med formand Rasmus Ankersen, direktør Claus Steinlein og sportschef Svend Graversen, så gav han ikke trekløveret sit ubetingede ja, da de spurgte, om han ville sætte sig i sædet, hvis det lykkedes for Jess Thorup og FC Midtjylland at blive enige med Gent.

- Jeg bad om lidt tid. Jeg ville gerne tænke det helt igennem, og så ville jeg først og fremmest snakke med min familie om det. Alt er jo godt i den her verden, når man vinder. Men der kommer også perioder, hvor der kommer til at stå mindre pæne ting om mig i medierne. Det er jeg klar over. Men jeg ville være sikker på, at det er det her, hele familien vil. Vil mine børn kunne leve med, at der står, at deres far er sådan og sådan. Alle kommer jo til at have en mening om mig og mine dispositioner, fortæller Kenneth Andersen.

Det endte dog med, at den 50-årige fynbos kone og to døtre på 19 og 21 år nikkede ja. Først derefter gav Kenneth Andersen et ja tak til FCM-toppen.

- Men havde min familie sagt, at de ikke var parat til det liv, så havde jeg nok heller ikke sagt ja, understreger Kenneth Andersen over for TV MIDTVEST-videopodcasten, Fodboldfamilien.

Vært Dan Hirsch Sørensen tager Fodboldfamilien med rundt på visit hos fodboldmennesker.
Vært Dan Hirsch Sørensen tager Fodboldfamilien med rundt på visit hos fodboldmennesker.
Foto: Palle Mouritsen, TV MIDTVEST

Tæt på at ryge i vasken

Men selv om familiens ja kom på plads, så var det lige før, at muligheden alligevel gled ud af hænderne på Kenneth Andersen. For fra han bliver ringet op af Claus Steinlein, til han skriver under på kontrakten, sniger der sig tvivl ind. En overgang ser det nemlig ud til, at Jess Thorup, FC Midtjylland og Gent ikke kan blive enige.

- Jeg troede helt ærligt ikke, det blev til noget og havde egentligt droppet forventningerne igen. Jeg ved ikke, om jeg nåede at blive skuffet. Det var sådan, det var. Jeg havde jo et job som U19-træner, som jeg var glad for, og så ville jeg bare fortsætte i det, fortæller Kenneth Andersen.

Men pludselig gik tingene alligevel stærkt, og så kunne FC Midtjylland onsdag den 10. oktober til manges overraskelse præsentere klubbens nye cheftræner.

- Jeg ved godt, at mange blev noget overraskede, da mit navn dukkede op. Jeg blev nu ikke selv så overrasket. Jeg ved ikke, om jeg lige frem havde regnet med, at jeg ville få muligheden, men hvis der var en klub herhjemme, der ville forfremme sin U19-træner, måtte det vel næsten blive FC Midtjylland.

FC Midtjyllands nye cheftræner, Kenneth Andersen, jubler med assistenttræner Kristian Bach Bak over FCM's scoring til 4-1 mod FC Nordsjælland. 
FC Midtjyllands nye cheftræner, Kenneth Andersen, jubler med assistenttræner Kristian Bach Bak over FCM's scoring til 4-1 mod FC Nordsjælland. 
Foto: Nils Meilvang / Ritzau Scanpix

- Det skete jo med sportschef Svend Graversen, så hvorfor ikke også med en træner? Jeg havde håbet, at jeg ville få buddet. Men hvis nu, de ikke havde peget på mig, havde der ingen sure miner været. De peger på mig, fordi de mener, jeg er den bedste til opgaven, og sådan skal det være, siger Kenneth Andersen.

Glæde over Onuachu-hattrick med fødderne

Lørdag fik han en fornem debut med en 4-1 sejr ude mod FC Nordsjælland, hvor Paul Onuachu scorede et hattrick. Alle tre mål scoret med fødderne af den lange nigerianer.

- Det glædede mig virkelig meget. Mange siger, at FC Midtjylland kun er et hold, der er farlige på standardsituationer. Men vi kan så meget andet, og det fik vi bl.a. vist mod FC Nordsjælland. Nu handler det om at fortsætte de gode tendenser, siger Kenneth Andersen.

Mandag aften skal han i aktion for første gang på hjemmebane. Her venter en tætpakket MCH Arena, når Brøndby IF kommer på besøg.

- Det er selvfølgelig noget specielt at stå der for første gang med ansvaret på hjemmebane og så lige mod Brøndby. Det er altid en speciel kamp med deres mange tilskuere og den stemning, der bliver skabt. Vi ved, der bliver knald på. Jeg glæder mig helt vildt, understreger Kenneth Andersen.

Se og hør den nye videopodcast med Kenneth Andersen herunder: