Hårdtslående fælde klarer rotterne

117 rottefælder har på halvandet år dræbt 23000 rotter i Holstebro Kommune - nu investerer Favrskov også i den effektive dræbermaskine.

080113_Rottefaelde.jpg

To midt- og vestjyske kommuner har succes med et nyt og særdeles effektivt våben i kampen mod rotter.

Det drejer sig om en elektronisk rottefælde, der simpelthen spidder rotterne og dræber dem ved at knække deres rygsøjler. Fælderne reagerer på varme og bevægelse, og de døde skadedyr bliver herefter skyllet med kloakvandet ud på rensningsanlægget.

Fælderne betyder, at kommunerne kan begrænse brugen af gift, og i Favrskov Kommune har det lokale forsyningsselskab netop investeret i 100 fælder fra virksomheden Wisetec. De første fælder er allerede sat op, og indtil videre er 800 rotter gået i fælden.

En af de mest effektive løsninger

Holstebro Kommune har også gode erfaringer med de hårdslående fælder. Vestforsyning har i halvandet år haft 117 fælder placeret i kloakkerne, og det har resulteret i 23000 døde rotter.

Projektleder Peter Møllnitz fra Vestforsyning understreger, at fælderne ikke er løsningen på alle rotte-problemer - men siger samtidig at det er en af de mest effektive løsninger, der findes.

- Her får vi vished for, at tingene virker. Når man bruger gift, har man ikke fornemmelse af, om giften virker, og samtidig er mange rotter blevet immune over for giften, siger Peter Møllnitz.

Sådan ser rottefælden WiseTrap fra firmaet Wisetec ud i aktion:

0:10
Rottefaelde

 

Projektleder Peter Møllnitz fra Vestforsyning fortæller her, hvorfor fælderne har været en succes:

1:01
Projektleder Peter Mollnitz, Vestforsyning

 

1:59
Favrskov Forsyning investerer i 100 elektroniske rottefælder, som skal komme rotteplagen i Ulstrup til livs.