Harder kunne ikke modtage fornem hæder: - Der mangler ligestilling

Pernille Harder mener, at det er mangel på ligestilling, at hun ikke kunne modtage prisen som Europas bedste fodboldspiller.

1:26
Anfører Pernille Harder modtog prisen som Europas bedste, imens hun var i gang med at dirigere de andre landsholdsspillere i VM-kvalifikationskampen mod Kroatien torsdag aften. Hør interviewet med hende her.
Foto: Bo Amstrup / Ritzau Scanpix

- Man føler ikke lige frem, at der er ligestilling endnu i UEFA. Med tiden er de kommet mere med, men bare sådan en lille ting her, viser lidt, at der stadigvæk er lang vej.

Sådan lyder det fra Pernille Harder, der torsdag aften blev kåret som Europas bedste kvindelige fodboldspiller. Hun kunne ikke modtage prisen, fordi hun spillede en vigtig VM-kvalifikationskamp i Viborg.

- Jeg tror ikke, det var sket, hvis Ronaldo spillede El Classico. Det må jeg ærligt indrømme. Jeg er skuffet over, at jeg ikke kunne modtage prisen i Monaco, for det havde været en stor oplevelse, siger landsholdsspilleren til TV MIDTVEST dagen derpå.

Håber UEFA ser indad

Det er UEFA, som uddelte prisen, som også har lagt datoerne for VM-kvalifikationskampene, og ifølge Pernille Harder er det her altså et eksempel på, at der ikke er ligestilling i fodboldverdenen.

Den danske profil modtog den fornemme hæder, mens hun var i aktion for landsholdet i den vigtige VM-kvalifikationskamp mod Kroatien. En kamp som endte uafgjort 1-1.

Hun håber, at UEFA frem over vil planlægge det noget bedre, så prisoverrækkelsen og landskampe ikke ligger oven i hinanden.

- Jeg håber, de ser indad og vil bevise fremadrettet, at de godt vil os. Hvis de ikke kan ændre dagen for selve ceremonien, så kan man lægge FIFA-datoerne på et andet tidspunkt, så det ikke bliver samme tid.

Landsholdskammeraten Nadia Nadim er enig - hun mener heller ikke, at ligestillingen er god nok.

- Der kommer nok ikke en ændring lige pt, for ændring tager tid. Vi er kommet et stykke vej i forhold til for ti år siden, men det er svært at sige, hvor lang tid der går, før der er helt ligestilling. Vi kan bare koncentrere os om at præstere og have øget fokus på kvindefodbolden, siger Nadia Nadim.

Går i idolets fodspor

På trods af at hun ikke selv kunne modtage prisen, så er fodboldspiller fra Tulstrup ved Ikast meget glad for den.

- Det er en stor milepæl i min karriere at få sådan en pris, men der går lidt tid, før jeg får ind, hvor stort det er, men jeg er enormt glad. Den er speciel, fordi det er en individuel pris, og det er noget, jeg har drømt om, siden jeg var helt lille, siger Pernille Harder.

Hun træder nu i Allan Simonsens fodspor - han blev kåret som årets fodboldspiller i Europa i 1977.

- Da jeg var lille, skrev jeg faktisk en stil om Allan Simonsen, så jeg har haft ham som idol. Så det er jeg rigtig stolt af, griner Pernille Harder.

Pernille Harder spiller til daglig i Wolfsburg FC, hvor hun tidligere i år fik sølv i Champions League-finalen.

Hun har spillet 102 landskampe og scoret 53 mål. Sidste år vandt hun EM-sølv med landsholdet.

2:08