Hård kritik af Struer

Hernings borgmester beskylder Struer for at glemme fællesskabet.

Struer kommune Raadhus 2.jpg

Kritikken hagler ned over Struer Kommune, efter at borgmester Niels Viggo Lynghøj (S) har meddelt, at kommunen vil sætte skatten op - trods et afslag fra Indenrigsministeriet.

Flere borgmestre er vrede over, at Struer dermed sætter sig ud over fællesskabet og bryder den aftale, som kommunerne selv har lavet med regeringen. Blandt kritikerne er Hernings borgmester, Lars Krarup (V), der er medlem af Kommunernes Landsforenings bestyrelse.

Krarup: Tænk jer om

Krarup siger, at han har forståelse for, at Struer ærgrer sig over afslaget - men ikke reaktionen bagefter.

- Det er svært at se på for fællesskabet, at så kan man lige pludselig ikke længere lide aftalen. Og så appellerer jeg til, om man ikke lige skulle tænke sig i Struer i forhold til de forpligtelser, man indgik inden sommerferien, siger Lars Krarup til TV/MIDT-VEST.

Struers borgmester Niels Viggo Lynghøj fastholder, at det er bydende nødvendigt for kommunen at skaffe sig flere indtægter. Kommunen havde søgt om at hæve skatten med 30 millioner kroner.

Der er torsdag borgmestermøde i Kommunernes Landsforening.

DEBAT I STUDIET : I TV/MIDT-VEST klokken 19.30 diskuterer borgmester Niels Viggo Lynghøj kommunens økonomi med tidligere borgmester Martin Merrild.