Hård kritik af byrådet

Erhvervslivet og faglige organisationer er chokeret over, at nationalparken måske ikke bliver til noget. Det koster dyrebare arbejdspladser, mener de.

I går afviste et borgerligt flertal i byrådet i Ringkøbing-Skjern at udvide Nationalpark Skjern Å, så det indeholder områder Tipperne og Værneengene.

Dermed hænger hele projektet med Nationalpark Skjern Å nu i en tynd tråd.

Det får nu kritikken til at vælte ned over byrådet.

 - Politikere er ikke sat i verden til at bevare det, vi har. De er sat i verden til at skabe udviklingsmuligheder, og det synes jeg ikke, at borgmesteren demonstrerer i den her sag, siger Søren Elbæk, forstander på Kursuscenteret Laugesens Have A/S.

Koster vigtige arbejdspladser

Formanden for LO Ringkøbing Fjord, Helge Albertsen, er dybt bekymret over beslutningen.

 - Vi har simpelthen ikke råd til, at der ikke kommer en nationalpark. Vi står over for store udfordringer med at skaffe arbejdspladser. Nationalparken vil være en perle uden lige, når det handler om arbejdspladser i erhvervslivet og turisterhvervet, siger Helge Albertsen.

Afviser kritik

Ringkøbing-Skjerns borgmester var med til midlertidigt at braklægge nationalparken. Han mener ikke, at det er et problem, hvis nationalparken ikke bliver til noget.

 - Vi har ikke haft en nationalpark indtil nu, så vi står i en situation, hvor vi ikke taber noget, for vi har ikke haft den, siger borgmesteren i Ringkøbing-Skjern Kommune, Iver Enevoldsen.

Ønske fra Christiansborg

Det var Folketingets Miljøudvalg, som ønskede at få Tipperne og Værnengene med i parken. Det afviste byrådet i Ringkøbing-Skjern Kommune.

Deres afvisning bliver nu sendt til miljøminister Ida Auken (SF). Så er det op til Folketinget at beslutte, hvordan nationalparken skal se ud - eller om den eventuelt helt skal lægges i graven.

Se et længere interview med formanden for LO Ringkøbing Fjord, Helge Albertsen her:

01:37 Luk video

Se et længere interview med forstander på Kursuscenteret Laugesens Have A/S, Søren Elbæk, her:

01:32 Luk video

 

Se borgmester Iver Enevoldsens svar på kritikken her:

01:43 Luk video