Han står på MRSA-listen: Tager det helt roligt

Vestjysk svineproducent efterlyser proportioner i debatten om MRSA. - Det er kun et spørgsmål om arbejdsmiljø, siger han.

Svineproducent Asger Krogsgaard

Asger Krogsgaard fra Holmsland er en af de mange danske svineproducenter, hvis navn nu står på en liste over besætninger, der er smittet med MRSA-bakterien.

Formanden for Landbrug & Fødevarer, Martin Merrild, kalder offentliggørelsen for en underlig mistænkeliggørelse, men selv tager Asger Krogsgaard situationen med ro.

- Jeg ønsker fuld åbenhed om vores produktion og har det ikke så svært ved at stå på den liste, siger han til TV MIDTVEST.

Asger Krogsgaard peger på, at det ikke kun er svin, der kan blive smittede med den resistente bakterie, og derfor mener han, at det er vigtigt at få en debat om emnet og vel at mærke med de rigtige proportioner.

- Hvis du har været en tur i Sydeuropa, kommer du med stor sandsynlighed også hjem med MRSA i din næse. Så går der en eller to dage, og så er det væk igen. Og det er den tilgang, som jeg synes, at vi skal have til den her udfordring.

Den vestjyske svineproducent mener omvendt heller ikke, at offentliggørelsen hjælper med at bekæmpe problemet - og han siger, at MRSA ikke har nogen konsekvens for de fødevarer, som erhvervet producerer.

- Det er et arbejdsmiljø-forhold, som vi som landmænd skal håndtere. Og det gør vi med almen hygiejne, når vi går ind og ud af staldene, siger han.

I alt 46 midt- og vestjyske svinebesætninger er nævnt på den liste, som de to journalister bag hjemmesiden Investigative Reporting Denmark har valgt at offentliggøre.

Eksternt link - se listen her:

 

 

2:28
Se et interview med Asger Krogsgaard her.