Kommuner holder lørdagsåbent så folk kan få nyt pas: Har du tjekket dit?

Flere steder i landsdelen var det lørdag muligt at få lavet nyt pas hos Borgerservice. Men hvad er det lige, man skal være opmærksom på, når det kommer til passet? Vi gør dig klogere her.

Det er afgørende at have pas med, når vi bevæger os udenfor Danmark på ferie.
Det er afgørende at have pas med, når vi bevæger os udenfor Danmark på ferie.
Foto: Lasse Kristensen / Panthermedia / Ritzau Scanpix

For mange af os er sommerferien lige rundt om hjørnet.

Men inden du stiger ombord på flyet, skibet eller bilen og krydser landegrænser, er det vigtigt, at du har styr på dit pas.

Flere steder i landsdelen, blandt andet i Skjern, Ringkøbing og Holstebro, har Borgerservice i dag hold åbent, for at hjælpe med netop det.

- Der er rigtig mange borgere, der til hverdag ikke kan nå det i vores åbningstider, så derfor yder vi den her ekstra service for dem, siger Kent Jensen, som er borgerservicechef i Holstebro Kommune.  

Er du for sent ude?

Hos Borgerservice i Holstebro anbefaler de, at man er ude i god tid, og eventuelt booker en tid til at få lavet et pas på kommunens hjemmeside.

En almindelig levering af et pas tager nemlig mellem 11-15 hverdage. Men der er altså hjælp at hente, hvis du er for sent ude.

- Vi kan bestille et hastepas, som kommer hjem indenfor tre til fire dage, som de så kan hente hernede på Borgerservice, siger Kent Jensen, borgerservicechef i Holstebro Kommune.

Haster det endnu mere, er der i særlige tilfælde mulighed for at forlænge sit nuværende pas eller få udstedt et midlertidigt pas.  

Hos Holstebro Kommune peaker pas-sæsonen fra midten af maj til slutningen af juli. Her har de 25-30% af deres produktion, hvilket svarer til mellem 1.500 og 2.000 pas.