Har bilvrag stående på sin ejendom – nu er ejeren meldt til politiet

Bilvrag på en ejendom i Skive kan forurene jorden, og dermed er opbevaringen af dem i strid med loven. Nu er ejeren blevet meldt til politiet af Skive Kommune.

Ejeren af ejendommen har trodset flere frister fra kommunen om at gøre opbevaringen af bilerne lovlig.
Ejeren af ejendommen har trodset flere frister fra kommunen om at gøre opbevaringen af bilerne lovlig.

Skive Kommune har meldt ejeren af en ejendom på Gemsevej i Skive til politiet, fordi han stik imod miljøregler har opbevaret flere gamle bilvrag på adressen.

Det skriver Skive Folkeblad.

Formanden for kommunens tekniske udvalg, Jens Peder Hedevang (V), siger overfor TV MIDTVEST, at kommunen generelt vil strække sig langt for at undgå at melde borgere eller virksomheder til politiet.

Der har dog umiddelbart ikke været nogen anden udvej i sagen om de mange bilvrag på Gemsevej.

- Bilerne er tilsyneladende placeret ulovligt, så vi er skredet til handling, siger Jens Peder Hedevang.

- Der er nogle miljølove, der skal overholdes, og der har vores embedsmænd og forvaltning vurderet, at de er blevet overskredet i det her tilfælde, lyder det.

Biler kan forurene jorden

Det er ulovligt at opbevare køretøjer og maskiner direkte på jorden, fordi de kan forurene. Den ulovlige opbevaring på Gemsevej har fundet sted i omkring fem år, skriver Skive Folkeblad.

Folkebladet kan ligeledes berette om, at Skive Kommune i oktober sidste år fandt 40 afregistrerede køretøjer på grunden. Siden har ejeren dog fjernet nogle af dem igen.

TV MIDTVEST har uden held forsøgt at træffe ejeren, der ikke har ønsket at udtale sig til Skive Folkeblad.