Hanstholm-ulykke: Redning gik galt

Tre polske sømænd forsøgte forgæves at redde deres kollega i land, da de tirsdag aften fandt ham bevidstløs i bunden af et polsk fragtskib.

280415HanstholmUlykke2.jpg

Ambulancer, lægehelikopter og Beredskabsstyrelsen rykkede tirsdag aften talstærkt ud, da fire polske mænd mistede bevidstheden i bunden af et polsk fragtskib på Hanstholm Havn.

- Tre mænd opdagede, at deres kollega lå bevidstløs i bunden af skibet. De forsøgte at genoplive ham, men så mistede de i stedet selv bevidstheden, forklarer Lars Even, der er vagtchef ved Midt- og Vestjyllands politi.

På det tidspunkt var både politi, redning og havnevagt tilkaldt, og der blev iværksat en redningsaktion for at få de fire livløse mænd reddet i land.

Den 67-årige polske sømand, der blev forsøgte reddet af sine kollegaer, mistede tirsdag aften livet. De resterende tre mænd blev hastet på hospitalet, hvor de stadig er indlagt, men alle er uden for livsfare.

Det er endnu uvist, hvad der er skyld i ulykken.

- Arbejdstilsynet arbejdede i går på at få klarlagt årsagen. Ulykken skyldes formentlig, at der har været et udslip af en gasart, eller at noget har forhindret ilttilførslen til lastrummet. Men det vil Arbejdstilsynets undersøgelser forhåbentlig kunne afgøre, lyder det fra vagtchefen.

Den polske coaster, der går under navnet 'Corina', sejler med træpiller og ankom til Hanstholm tirsdag aften med i alt 12 besætningsmedlemmer.