Hans Krabbe: SF’s "Ro på-reform" er en god idé

SF vil lave en ”Ro på-reform”. God idé, mener to af landsdelens avisredaktører.

Hvis SF skal i en socialdemokratisk-ledet regering, så vil partiet blandt andet have indført en såkaldt ”Ro på-reform”, så antallet af stressede danskere kan blive færre. Og det lyder som en rigtig god idé, hvis man spørger to af landsdelens avisredaktører, Gudrun Pedersen, chefredaktør på Dagbladet Ringkøbing-Skjern og Hans Krabbe, chefredaktør på Midtjyllands Avis.

quoteJeg tror på, at vi kigger ind i en tid, hvor det der med singletasking bliver helt okay. Altså, at man koncentrerer sig om én ting ad gangen.

Hans Krabbe

- Jeg tror på, at vi kigger ind i en tid, hvor det der med singletasking bliver helt okay. Altså, at man koncentrerer sig om én ting ad gangen, og at man ikke behøver at være på alle mulige ting, siger Hans Krabbe. 

To af landsdelens avisredaktører, Gudrun Pedersen og Hans Krabbe, er gæster i Fixpunkt-studiet, hvor de analyserer og kommenterer nogle af ugens mest iøjnefaldende nyheder.

SF-forslaget kommer, fordi flere og flere danskere hvert år bliver stressede. Og noget tyder på, at kurven blot vil fortsætte opad. Derfor er det okay, at politikerne blander sig.

- Jeg tror godt, det kan lade sig gøre. Man kan i hvert fald godt være med til at nudge os alle sammen over i retning af, at det er okay, at man ikke altid er på sin mobiltelefon, som jo efterhånden næsten er vokset ud af albuen, siger Hans Krabbe. 

Her kan du høre de to redaktører tale om stress, og hvordan vi kan håndtere det.

quoteMan kan i hvert fald godt være med til at nudge os alle sammen over i retning af, at det er okay, at man ikke altid er på sin mobiltelefon.

Hans Krabbe

Opgaven ligger ikke kun hos landets politikere. Den ligger i høj grad hos landets chefer og arbejdspladser.

- Jeg er i øjeblikket i en koncern, hvor det er okay, og hvor der ikke er nogen forventninger om, at man er på lørdag og søndag. Sådan har det ikke været, alle de steder jeg har arbejdet, og jeg skulle lige vænne mig til det. Min chef minder mig om, at når jeg har fri, så skal jeg huske at holde fri, siger Hans Krabbe, chefredaktør, Midtjyllands Avis.

Her kan du læse, hvad SF’s ”Ro på-reform” går ud på.