Håndværkere må vente længe på refusion

Håndværkere som lægger ud for deres lærlinges ophold på skolehjem må vente i over et halvt år på at få pengene refunderet.

Hundredvis af håndværksmestre landet over har i månedsvis ventet forgæves på, at AUB - Arbejdsgivernes Uddannelsesbidrag - refunderer udgifter, som mestrene har haft ved deres lærlinges ophold på skolehjem, skriver Licitationen - Byggeriets Dagblad.

En af dem, der har mistet tålmodigheden, er tømrermester Martin Jakobsen fra Tarm. Han har en lærling, der bor så langt fra erhvervsskolen, at han er berettiget til at bo på skolen i forbindelse med skoleperioderne.

Tømrermesteren betalte i februar knap 10.000 kroner til Herningsholm Erhvervsskole og skal efter regler, der blev indført 1. januar i år, have pengene refunderet af AUB. Han venter imidlertid stadig og har henvendt sig til Undervisningsministeriet.

- Det kan ikke være rigtigt, at man skal lægge ud i adskillige måneder. Det er ikke befordrende for lysten til at tage lærlinge", siger Martin Jakobsen.

Styrelsen for IT og Læring under Undervisningsministeriet oplyser til Licitationen - Byggeriets Dagblad, at systemet, der skal understøtte refusionen, først nu er ved at være klar.