Håndværkere frygter fremtiden

Midt- og Vestjyske håndværkere har rygende travlt for tiden. Håndværkerfradraget udløber nemlig ved årsskiftet.

De midt- og vestjyske håndværkere styrter rundt i øjeblikket, for lige straks stopper håndværkerfradraget. Det betyder, at håndværkerne slet ikke kan følge med - og at de måske står til at skulle fyre deres folk til januar.

En af dem, der har mere end nok at gøre, er tømrermester Bent Jensen.

- Nu yder folk en ekstra indsats for, at vi skal nå det - og så skal jeg til at fyre dem bag efter... Det er sådan lidt et antiklimaks, siger Bent Jensen.

Bolig-job-ordningen betyder, at boligejere kan trække håndværkernes timeløn fra i skat. Men dén ordning udløber til nytår, og så skal Bent Jensen måske fyre 10 mand.

- Jeg så jo gerne at bolig-job-ordningen fortsatte ud i fremtiden, siger han.

En af dem, der kan riskere en fyreseddel, er tømrersvend Anders Jensen.- Vi er da noget nervøse, for vi kan jo se, at meget af det vi går og laver, det er noget, der bliver lavet, fordi der er den her tilskudsordning, siger han.

Venstre har tidligere i år foreslået regeringen, at bolig-job-ordningen skal forlænges.

- Uanset om det er én måned, to måneder eller et helt år, så ville det være en forbedring i forhold til at få jævnet arbejdet ud, så vi vil selvfølgelig prøve det, siger Kristian Jensen (V), som påpeger, at Venstre vil have hele 2015 omfattet af bolig-job-ordningen.

Det har i dag ikke været muligt at få en kommentar fra socialdemokraternes erhvervsordfører Thomas Jensen.