Håndslag på mere motorvej

Tre lokale folketingskandidater gav tirsdag håndslag på, at de vil kæmpe for at forlænge Holstebromotorvejen, hvis de bliver valgt.

poltikerhaandslag.jpg

På trods at partigrænser, så vil de alle have mere motorvej ved Herning. Det gav socialdemokraten Anette Lind, Venstres Thomas Danielsen og Andreas Steenberg fra De Radikale håndslag på tirsdag eftermiddag.

Som det ser ud nu, vil den kommende Holstebromotorvej blive afbrudt af syv km motor-trafikvej mellem Sinding og den eksistende motorvej. Det samme gælder en strækning sydvest om Herning. Men det vil de tre folketingskandidater lave om på. Især af hensyn til sikkerheden.

- Før motorvejen mod Herning blev færdig, var der også et stykke motortrafikvej. Her skete der en del ulykker, fordi folk ikke kunne finde ud af det. Det er farligt, siger Andreas Steenberg.

Politikernes plan er, at nogle af de penge, der er sat af til vintervejr og andre forsinkelser, skal betale det sidste stykke er strækningen.

Det vil koste omkring 480 milloner at gøre de to motor-trafikveje til motorvej. Der er sat 3,9 milliarder af til at bygge Holstebromotorvejen.

Hele motorvejen skal ifølge planen stå færdig i 2018.