Handicappede til minister: Grib ind nu

Handicaporganisation opfordrer socialministeren til at stoppe Viborgs planer om kæmpe institutioner for handicappede.

220612_Katrinehaven.jpg

Viborg Kommunes planer om at samle udviklingshæmmede og personer med autisme i store institutioner får nu Danske Handicaporganisationer til at gå til socialminister Karen Hækkerup (S).

I et åbent brev til ministeren skriver formanden for Danske Handicaporganisationer, Stig Langvad, at han er "dybt bekymret og oprørt over, at Viborg samler de handicappede i kæmpestore bosteder".

Fejlslagen og uværdig

- Jeg vil på det kraftigste opfordre dig til straks at gribe ind, så der ikke bygges noget, der i mange år vil komme til at blive en markering af en fejlslagen og uværdig kommunalpolitik, hvor det bestemt ikke er hensynet til den enkelte borger og dennes rettigheder, der er i fokus, skriver Stig Langvad.

Det er TV/MIDT-VESTs omtale af sagen, der har fået Danske Handicaporganisationer til at gå i aktion. Stig Langvad mener, at der direkte er behov for lovændringer for at sikre en "af-institutionalisering" på området.

I første omgang vil kommunen samle 60 handicappede i institutionen Katrinehaven i Viborg, men der er også planer om en lignende institution i Bjerringbro. Kommunens begrundelse for de store institutioner er blandt andet, at de handicappede får bedre fysiske rammer, og at man kan samle den faglige ekspertice.

Eksternt link: Læs Stig Langvads brev til ministeren her

 

2:01
Pårørende afviser at lade udviklingshæmmede flytte ind på ny kæmpeinstitution i Viborg. Danske Handicaporganisationer klager samtidig til ministeren.