Handicappede stævner kommunen

De handicappede i Herning føler sig så dårligt behandlet, at de nu stævner Herning Kommune for brud på handicapkonventionen.

Herning Kommune Flag.jpg

Handicappede og ældre borgere i Herning Kommune føler sig så ringe behandlet af Herning Kommune, at de nu stævner Herning Kommune til Folketingets Ombudsmand for brud på handicapkonventionerne.

 - Herning Kommune har sparet så hårdt, at det er gået ud over livsgrundlaget for de handicappede og de ældre. Det er ganske enkelt uværdigt. Alle aktiviteter bliver sparet væk, siger den politiske koordinator i Dansk Handicap Forbunds Herning afdeling, Egon Hjelm.

Overtræder konventionerne

Han mener, at institutionerne er ved at bryde sammen på grund af de mange sparekrav, som Herning Kommune har gennemtvunget.

- Kommunen kan selv bestemme deres serviceniveau, men de skal overholde handicapkonventionen. De besparelser, der er gennemført, overtræder konventionen. Det vil vi have ændret, siger Egon Hjelm.

De sender stævningen til Folketingets Ombudsmand i morgen. Inden for 10 dage kommer der svar på, om ombudsmanden vil tage sagen op.

Hvis han ikke vil det, går sagen videre til FN's handicapkomite.

Ingen dialog

Egon Hjelm fortæller, at det ikke har været muligt at komme i dialog med Social- og Sundhedsudvalget i Herning Kommune for at få ændret forholdene.