Handelsstandsforening ærgrer sig over droppet butikscenter

handelSilkeborg ærgrer sig over, at et planlagt butikscenterbyggeri er skrinlagt. Nu vil entreprenøren bag bygge boliger på grunden.

Michael Schölarth
Foto: Rasmus Krieger Jensen

Det ærgrer formanden for handelSilkeborg, Michael Schölarth, at entreprenørvirksomheden, A. Enggaard, har droppet planerne om at bygge et butikscenter centralt i byen.

- Silkeborg kunne godt bruge den ekstra dimension, at der også var et center her, siger han.

Det har ikke været muligt for entreprenøren at leje de cirka 60 butikslokaler ud.

- Hver gang, vi fik nogle kontrakter i hus, var der nogle andre, der endte med at få lidt kolde fødder, forklarer entreprenørdirektør Asger Enggard.

Ikke kun ærgrelse i byen

Mens både entreprenør og handelSilkeborg ærgrer sig, er der blandt de borgere, TV MIDTVEST talte med fredag, også tilfredshed at finde.

- Jeg er vældig glad for, at vi ikke får noget butikscenter, for jeg tror ikke, det ville overleve, fortæller Leif Østergaard, der er butiksassistent i Silkeborg.

I stedet vil entreprenøren, der også stod bag det butikscenter, som ikke blev til noget i Holstebro, bygge boliger på grunden. Eventuelt med en håndfuld forretninger og et madmarked a la streetfood-markeder, som man kender fra blandt andet Aarhus og Viborg.

2:15