Håndboldspillere spiller på egne kampe

Håndboldspillere fra blandt andet Team Tvis-Holstebro og Bjerringbro-Silkeborg satser penge på deres egne kampe - også på nederlag. Det viser en undersøgelse, som DR har lavet

DR har fået samtlige mandlige topspillere i de fire klubber: Team Tvis-Holstebro, Bjerringbro-Silkeborg, TMS Ringsted og GOG, til at svare på et anonymt spørgeskema.

15 procent svarer, at de kender til holdkammerater, som har spillet på uafgjort eller nederlag til deres eget hold, og 70 procent af spillerne synes faktisk, at det bør være helt i orden at spille mindre beløb på sejre i egne kampe.

Savner regler og retningslinjer

Sidste år var der ballade i fransk håndbold, da superstjernen Nikola Karabatic blev dømt for at have spillet på nederlag til sin egen klub.

Dengang talte mange danske håndboldspillere om, at de manglede information om regler og retningslinjer på området. Samme melding kommer ovenpå DR's undersøgelse.

- Vi har ikke fået på skrift, hverken fra offentlige myndigheder eller fra Dansk Håndbold Forbund eller Danmarks Idrætsforbund en manual til præcis, hvad vi må og ikke må, siger Jacob Jørgensen, som er administrerende direktør i Team Tvis Holstebro.