Håndboldpiger skal skyde dansk eksport i gang

Viborg HK's kvinder skal være ambassadør for dansk erhvervsliv i Kina. Men også Viborg HK får noget ud af et nyt dansk-kinesisk samarbejde.

Viborg HK har indledt et nyt samarbejde med det kinesiske landshold. En aftale som både skal komme kinesere, Viborg HK og dansk erhvervsliv til gode.

På den sportslige del skal Viborg HK udvikle de kinesiske trænere og spillere. Derimod skal danske virksomheder med til Kina, når Viborg HK tager på træningstur til foråret.

- Det er en enestående mulighed for, at vi kan begynde at lave et samarbejde, hvor vi kan være med til at åbne dørene for nogle danske erhvervsvirksomheder, der gerne vil til Kina. Vi vil bruge sporten og kulturen til at være døråbner, siger Viborg HK's direktør Peter Cassøe.

Det kinesiske landshold er derfor lige nu på besøg i Viborg.

Ekspert: En rigtig god ide

De danske virksomheder skal møde kunderne, når de sammen med håndboldpigerne drager til Kina. Og det er en rigtig god ide, at virksomhederne møder op med håndboldpigerne.

- Det er helt afgørende at have et godt netværk i Kina, siger Rasmus Abildgaard Kristensen, der er tidligere ansat på ambassaden.

Mulighed for at rekruttere spillere

Og for Viborg HK er der også fordele i samarbejdet.

- Det er et kæmpe land med ekstremt mange spillere. Så det skulle undre mig, hvis ikke vi ikke fandt en enkelt eller to spillere, der kan gå ind på det her hold på den lange bane, siger Viborg HK-træner Christian Dalmose.

Onsdag aften spiller det kinesiske landshold mod Viborg HK's damer.

02:13 Luk video