Håndbold-piger tilbage i gult

FCM-spillerne hylder klubbens Ikast-fortid ved at spille i gule trøjer i midt- og vestjyske lokalopgør - og måske også flere kampe.

060912-Torben-Koelbaek.jpg

Håndboldspillerne fra FC Midtjylland optrådte i gule trøjer og sorte bukser, da de onsdag aften tog hul på den nye sæson ved at vinde 25-11 over Odense.

Og selv om den officielle klubdragt stadig er hel sort, vil hunulvene også spille i gule trøjer, når lokalrivalerne fra FC Midtjylland kommer på besøg søndag eftermiddag.

- Det er i ydmyg respekt for fortidens fantastiske bedrifter, siger håndbolddirektør i FC Midtjylland, Torben Kølbæk.

Han henviser hermed til de mange titler, som klubben vandt under navnene Ikast FS, Ikast-Bording og Ikast-Brande - før den lod sig opkøbe af FCM i 2008. Dengang var klubfarven nemlig gul.

Stolt over fortiden

- Nogen gange skal man lige stoppe op og kigge tilbage - tillade sig at være stolt over fortiden og tænke lidt over, hvor vi kommer fra, siger Torben Kølbæk, som også håber, at gestussen vil betyde større opbakning fra baglandet i Ikast.

- Det er mit håb, at Ikast vil bakke op og dele stoltheden og respekten for fortidens helte og ildsjælene omkring vores klub, som uanset navn har repræsenteret området i toppen af håndboldligaen.

Direktøren vil i øvrigt ikke udelukke, at der i løbet af sæsonen kommer flere kampe i gult og sort.

- Vores officielle dragt er stadig hel sort, og vi vil altid spille i sort på udebane, men på hjemmebane vil vi nok variere det lidt, siger Torben Kølbæk.