Hama-perler fyrer folk efter Top-Toys-konkurs

Lejetøjsgiganten Top-Toys lukker, og det får konsekvenser for Nykøbing-virksomheden Malte Haaning Plastik A/S.

hama-perler.jpg
Foto: TV MIDTVEST

Nogle af de 63 ansatte på Malte Haaning Plastik A/S i Nykøbing kan desværre se frem til en afskedigelse. De kommer, efter at legetøjsgiganten Top-Toys, der blandt andet ejer BR, er gået konkurs. Det skriver Morsø Folkeblad.

Hvor mange medarbejdere der er tale om, ønsker virksomhedens direktør ikke at komme nærmere ind på. Men medarbejderne er informeret om, at nogle af dem bliver afskediget.

- Vi mister en meget stor kunde, som vi har handlet med siden 1975. De har haft butikker i hele Norden og haft en betydelig andel af legetøjsmarkedet. Vi har haft et forrygende samarbejde, som vi har været rigtig glade for, så det var en sorgens dag for os, da meldingen om konkursen kom, siger Lene Haaning, der er administrerende direktør i Malte Haaning Plastik A/S til Morsø Folkeblad.

Virksomheden er ikke lukningstruet

Selvom Top-Toys var en stor aftager af Hama-perler, så betyder lukningen af de mange butikker ikke, at Nykøbing-virksomhedens egen eksistens nu er truet.

- Vi har trods alt den fordel, at vi eksporterer rigtig meget – cirka 85 procent – så det her er på ingen måde noget, der kan true virksomheden. Overhovedet ikke, siger Lene Haaning til Morsø Folkeblad.

Lejetøjsgiganten Top-Toys, der står bag BR og Toys’R’Us, blev den 28. december erklæret konkurs. Det betyder, at 226 Fætter BR-butikker og 72 Toys’R’Us-butikker lukker i Norden.