Hærværk hersker i Vinderup

Den er gal igen i Vinderup. Det gule hus som er en del af Downtown - et område til unge i byen - er endnu en gang blevet udsat for hærværk.

Det Gule Hus

Til stor frustration for kommunen og den lokale gymnastikforening bliver flere steder i byen gang på gang udsat for hærværk.

Denne gang er det gået ud over Downtown, som er et område til unge i Vinderup.

Downtown blev lavet i et samarbejde mellem Holstebro Kommune og lokale foreninger i Vinderup for at give de unge et sted at mødes og være aktive. Det er langt fra første gang, stedet får besøg af ubudne gæster, og sidste gang blev det for meget for gymnastikforeningen, som valgte at sige fra.

- Det her er ikke en opgave for foreningslivet mere. Foreningslivet kan ikke magte der her, sagde Leif Strandby fra gymnastikforeningen i april.

Det seneste tilfælde af hærværk mod Downtown får nu også et lokalt medlem af byrådet til at reagere.

- Det er mange penge, vi bruger på det her, og dem kan vi godt bruge andre steder, siger Klaus Flænge, som sidder i byrådet(S).

Frivillige på patrulje

I april blev også spejderlejren i Vinderup udsat for hærværk. Det fik frivillige i byen til at patruljere om aftenen, men patruljeringen har åbenbart ikke været nok til at stoppe hærværket. Ifølge SSP er løsningen øget fokus på forebyggelse. 

-  Vi skal blive ved med at italesætte, hvor vigtigt det er, at man tager hånd om de her ting og får fortalt forældrene, at de har ansvaret for deres børn. Ved I, hvor de er henne? Ved I, hvad de laver?, siger Karen Pilegaard, som er gademedarbejder hos SSP Holstebro.

Samtidig påpeger hun, at børnene også selv et ansvar. 

Skoler og foreninger skal samarbejde

Også i Ulfborg er et teentown-område tidligere blevet udsat for hærværk, og det er blevet diskuteret om områderne bruges efter hensigten og har den rette målgruppe. Nu vil byrådsmedlemmet fra Vinderup tage sagen op i kommunen.

- Det er et symbol på, at der er et problem, og at der er nogle, som ikke føler ansvar for de her områder. Det, synes jeg, at vi er nødt til at prøve og adressere på en måde, siger byrådsmedlem Klaus Flæng.

Blandt andet vil Klaus Flæng have flere skoler og foreninger til at samarbejde mere i forsøget på at finde en løsning på de mange hærværksepisoder. 

Downtown-området i Vinderup er i efteråret blevet moderniseret for 250.000 kroner. 

 

2:14
Flere gange har et udendørsområde i Vinderup været plaget af hærværk. Nu vil et lokalt byrådsmedlem helt fjerne det hus, som er udsat for hærværk.