Hårdtslående boksedronning tager Struer med storm

Bokseren, Dina Thorslund, gør klar stort boksebrag. Målet er klart: Hun vil være verdens bedste.

VM-kampen er den største i Danmark i fem år.
VM-kampen er den største i Danmark i fem år.

Dina Thorslund er i fuld gang med at forberede sig til sin første kamp om en VM-titel i boksning nogensinde.

Kampen er den største boksekamp i Danmark i fem år, og det er ikke helt tilfældigt, at den igen skal bokses i Struer, for den 24-årige bokser har taget Lydens By med storm.

TV MIDTVEST møder Dina Thorslund et helt specielt sted, som betyder noget helt særligt for Dina Thorslund: Kælderen under Parkskolen i Struer.

- Det var her min professionelle karriere begyndte, fortæller hun.

Ud over nostalgien er stedet også med til at holde humøret oppe i en træning, der til tider kan være lidt ensom.

- Så er det super fedt at komme op og se de gamle hoveder heroppe, fastslår hun.

Ekskæresten sekunderer

 Den 24-årige bokser flyttede fra Falster til Struer i 2012 for at være sammen med Thomas Madsen. Dengang hendes kæreste - nu hendes træner og far til deres søn.

- Det er som det skal være. Jeg bestemmer herinde, og det ved hun godt. Selvfølgelig kan man snakke om tingene, men selvom vi er ekskærester, så er der en klar linje, fortæller Thomas Madsen.

Thomas Madsen
Thomas Madsen

Efter en lynkarriere inden for boksning ved Struerboerne godt, hvor hårdt Dina Thorslund kan slå. Hun kan ikke tage ud at handle uden at få spørgsmålet: Hvornår bokser du næste gang?

- Jeg er super glad for dem, der gider at følge med, og dem der gider at støtte mig, at jeg ligesom får chancen til at give lidt igen, siger Dina Thorslund om sit forestående boksebrag.

Møder dobbelt verdensmester

Næste lørdag står hun i karrierens største kamp mod den dobbelte verdensmester Alicia Ashley. En VM-titelkamp som skal bokses i Struer,  ligesom da hun blev juniorverdensmester på hjemmebane for et år siden.

- Det kan godt gå hen og blive en meget tæt kamp, og så de små marginalerne som tilskuerne, bare det de råber hver gang Dina slår et slag, det kan påvirke dommerne, påpeger Thomas Madsen.

Og Dina Thorslund er helt enig i den store hjemmebanefordel.

- Det giver fem procent mere i ringen eller måske ti eller….. altså det giver bare en kæmpe medvind, hvis du er i modvind oppe i ringen, siger Dina Thorslund.

Dina Thorslund presser sig selv meget op til VM-braget.
Dina Thorslund presser sig selv meget op til VM-braget.

Uddannelse på pause

Uddannelsen som fysioterapeut er sat på pause, for nu vil Dina Thorslund være verdens bedste bokser.

- Min forventning det er, at jeg skal vinde. Det er ikke en kamp, jeg har vundet på forhånd. Det ved jeg godt men både rent fysisk og psykisk, der synes jeg, at jeg presser mig selv meget op til den her kamp, så jeg håber på at give alt, hvad jeg overhovedet har, slutter Dina Thorslund.

VM-kampen er den største i Danmark i fem år og bliver bokset i Struer Energi park, hvor der er sættes 1600 billetter til salg.

2:04
Se hele indslaget her.