Hård træning inden DM i Skills

Mathias Frahm Pedersen fra Herning er i lære som bygningssnedker og træner, ligesom mange andre, lige nu intenst frem mod DM i Skills.

Mathias Pedersen bygningssnedker DM i skills
Foto: Hans Olav Sandal, TV MIDTVEST

Fra på torsdag dyster elever fra over 40 forskellige erhvervsfag i Danmarksmesterskaberne i Skills. 34 af deltagerne kommer fra Midt- og Vestjyllands erhvervsskoler, og en af dem som lige nu træner på konkurrenceopgaven fra morgen til aften er 20-årige Mathias Frahm Pedersen fra Herning. Han skal konkurrere om at blive landets bedste bygningssnedker. 

- Hvis man laver en fejl, så ryger man hurtigt væk fra muligheden for en førsteplads. Det er ikke bare lige et par stykker træ, der er sat sammen, og tolerancen er tre tiendedele af en millimeter, konstaterer Mathias Frahm Pedersen, mens han står med de stykker træ, som skal blive til den talerstol, som er opgaven til DM i Skills, der løber af stablen fra torsdag til lørdag i Aalborg. 

Mathias Frahm Pedersen har tidligere deltaget i både lokale og regionale finaler men uden at nå konkurrencen om DM-titlen. Nu, få måneder inden Mathias Pedersen bliver udlært, er det endelig lykkedes at nå DM i Skills og muligheden for at kalde sig Danmarks bedste i sit fag. Han har 22 timer fordelt på tre dage til at lave talerstolen.

- Hvis ikke man følger en tidsplan, så når han det ikke. For der er ikke tid at give af, så det er sådan lige til det sidste. Jeg tror, at hvert et minut vil blive udnyttet, siger uddannelsesleder på Herningsholm Erhvervsskole Holger Frahm, som følger Mathias under konkurrencen. 

Det eneste Mathias Pedersen ikke kan træne på forhånd er larm og kommentarer fra de mange tusinder tilskuere, som vil gå forbi, mens han konkurrerer. 

- Det bliver nok noget af et pres, når der kommer så mange mennesker og skal kigge på en, men mit mål det er at vinde. Ellers var der ingen grund til at tage med, hvis jeg ikke gik efter at vinde, lyder meldingen fra den unge deltager, inden han onsdag drager mod Aalborg for at stille op, inden konkurrencen begynder torsdag. 

Se indslag med bygningsnedker Mathias Frahm Pedersen her:

1:45
 

TV MIDTVEST sender i samarbejde med de andre regioner live fra DM i Skills i Aalborg, mens konkurrencerne slutter og vinderne kåres lørdag den 28. januar fra kl. 10.00 på Mokka.